Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Serviceinriktad assistent med IT-kunskaper

Om tjänsten

Brainpeople AB

Dina arbetsuppgifter
Som assistent kommer du att tillhöra den lokala IT- avdelningen på huvudkontoret i Stockholm som idag består av 6 personer. Rollen som assistent är bred där du kommer att ansvara för att supportera både via telefon och även ta hand om incidentmanagement "hands on" för att hjälpa medarbetarna med deras klientdatorer. Du kommer att arbeta i ett ärendehanteringssystem som kräver en god struktur. Vidare kommer du att vara delaktig i hela företagets IT infrastruktur och hjälpa till där behov finns.

Dina specifika arbetsuppgifter kommer att vara att:

- Supportera interna användare och dess klientdatorer både i första- och andra linjen
- Lägga upp en replacementplan för när datorer/mobiler behöver bytas ut
- Agera första kontakt med leverantörer och ansvara för beställning av nya mobiler, datorer och kringutrustning
- Ansvara för backuper och byta tejpar i servrar
- Ha ett gott samarbete med den globala servicedesken och assistera då lokala incidenter behöver lösas lokalt
- Felsöka och ominstallera klientdatorer
- Utveckla och uppdatera befintliga guidelines för att underlätta för interna användare

Vid nyanställning kommer du att ansvara för att nya medarbetare får sin arbetsplats utrustad med dator och kringutrustning installerad. Vidare kommer du att ansvara för att ge varje ny medarbetare en IT- introduktion utefter en färdig presentation för att ge personen en bra inblick i företagets rutiner när det gäller IT-området. Du kommer även att agera resurs och delta i förändringsprojekt och hjälpa användare i olika IT- relaterade frågor.

Utvecklingsmöjligheter:
I denna roll får du möjlighet att arbeta i en global IT-organisation tillsammans med ambitiösa och kompetenta medarbetare där gemenskap och att ha roligt på jobbet är viktiga parametrar. Detta är en chans för dig som junior att samla på dig erfarenheter att bygga på ditt CV. För rätt person kan det på sikt finnas möjligheter till en anställning hos vår kund.

Din profil
Du är i början av din karriär och har läst IT/datorvetenskap på gymnasiet och har ett genuint intresse för att lösa problem och hjälpa andra människor. Du har erfarenhet från felsökning av klientdatorer antingen i arbetslivet eller på fritiden och du har kommit i kontakt med något form av ärendehanteringssystem.

Du ska ha kunskap inom:
- Windows plattformen
- Active Directory
- Officepaketet

Du har även grundläggande nätverks- och serverkunskaper. För att lyckas i denna tjänst har du mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Som person är du kommunikativ och har en god förmåga att bemöta användare på ett serviceinriktat, pedagogiskt och lugnt sätt. Du är lyhörd inför användarens problem och orädd att ta egna beslut till att finna lösningar. Då företaget arbetar utefter en tydlig struktur och rutiner är ordningssinne, kvalitetsmedvetenhet och en stor administrativ förmåga avgörande för att du ska bli aktuell för detta uppdrag. Du har en positiv inställning och ser alltid möjligheter framför problem. En god samarbetsförmåga och ett inre driv att ta egna initiativ och se var din kompetens och hjälp behövs, är viktiga egenskaper i denna roll. Vidare har du en god förmåga att prioritera för att de mest akuta ärenden ska hanteras i första hand.

Vi söker dig som tar ägarskap av dina arbetsuppgifter och du är en "doer".


Arbetets omfattning: Heltid, kontorstider 8-17. Du kommer att vara anställd som konsult på Brainpeople och täcka ett vikariat hos vår kund som är planerat till januari 2014, med chans till förlängning.

Intresserad? Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till Jessica Bauer på jessica.bauer@brainpeople.se

Om företaget
Vår kund är ett tillverkande företag för dagligvaruhandelns produkter och är verksam på över 120 marknader World Wide. Företagets IT-avdelning söker nu förstärkning i form av en ambitiös och serviceinriktad support som har ett gott öga för struktur och ordning och reda. Du kommer att tillhöra ett mindre team på 6 personer och sitta i fina lokaler i centrala Stockholm och supporta närmare 200 användare både lokalt och på den danska marknaden.

Om oss
Brainpeople arbetar med uthyrning och rekrytering av akademiker till företag i Stockholm och Göteborg. Vi hjälper också våra kunder med rena rekryteringsuppdrag inom områden som IT, ekonomi, marknad, HR, service, kontor, kundtjänst och administration. Brainpeople önskar en blandad arbetsstyrka och välkomnar mångfald och sökande oberoende av t ex funktionshinder, kön, etnicitet, ålder och sexuell läggning. Vår vision är att vi skapar möjligheter för människor!

Brainpeople tar extra stor hänsyn till våra kunders företagskultur och din personlighet när vi matchar dig till våra uppdrag. Att vara konsult genom oss ger dig viktig arbetslivserfarenhet och breddar ditt kontaktnät inför framtiden. Brainpeople är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension och förmåner som t ex friskvårdsbidrag.

Följ oss på Facebook!

Administrativ assistentVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Brainpeople AB
Hemsida:
http://www.brainpeople.se

Ansökan

Referens:
326
Webbplats:
http://www.brainpeople.se/1/brainpeople/visa-annons/visa-annons.php?item[0]=326
Sista ansökningsdag:
2013-04-10


Senaste inkomna jobb