Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Tolksamordnare

Om tjänsten

Västra Götalandsregionen


Habilitering & Hälsa är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar hälsofrämjande genom specialiserade insatser till personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Hos oss hittar du Habilitering, Hörsel- och dövverksamhet, Synverksamhet och Tolkverksamhet. Genom samverkan och ett utvecklingsinriktat, tvärprofessionellt arbete bidrar vi till ökad delaktighet för individen.
Vi skapar möjligheter!
Beskrivning
Tolkverksamheten vänder sig till personer som är döva, hörselskadade, personer med dövblindhet och personer med funktionsnedsättning som rör röst, tal eller språk. Servicen är också till för personer som kommer i kontakt med ovanstående grupper. Tolkverksamheten erbjuder vardagstolkning inom hela Västra Götalandsregionen enligt Hälso- och Sjukvårdslagen § 3b. Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar. Syftet är att utifrån tolkanvändarens behov göra kommunikation möjlig genom olika tolkmetoder.

Tolkverksamhetens personal består av teckenspråks/dövblindtolkar, vuxendövtolkar, talstödstolkar och administrativ personal. Tolkverksamheten är uppdelad i Tolkområde Norr med tolkcentraler i Vänersborg och Skövde samt Tolkområde Söder med tolkcentraler i Göteborg och Borås och en administrativ enhet (BAS) i Trollhättan.

Arbetsuppgifter
Inom BAS-enhetens beställningsfunktion tar vi emot tolkbeställningar från ovanstående grupper via tal- och texttelefon, bildtelefon, mail och fax.
Tolkbeställningarna registreras i vårt tolkbokningssystem. Inom BAS-enheten samordnas resurserna av samordningsfunktionen så att tolkuppdragen blir utförda med god kvalitet och ekonomi.

Även andra administrativa uppgifter ingår såsom exempelvis kontakter med andra landstings tolkcentraler, diarieföring, beräkningar, fördelning av kostnader och uppdatering av register. Enheten tar också regelbundet fram statistik, sammanställer rapporter och skriver protokoll/minnesanteckningar vid brukarråd eller andra verksamhetsövergripande möten samt är cheferna behjälpliga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter i detta vikariat kommer att vara att ta emot och registrera tolkbeställningar. Dessutom samverka och dela aktuella arbetsuppgifter med övriga medarbetare inom BAS och Tolkverksamheten.

Kvalifikationer
Du ska ha minst 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot administration, ekonomi eller utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Tolkutbildning är en merit.

Goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift samt teckenspråk är ett krav. Mycket goda datakunskaper. Eftersom tjänsten innebär att du har kontakter med många personer dagligen krävs att du tycker om att ha kontakt med människor och att du har ett positivt gott bemötande.

Du ska ha god samarbetsförmåga men även kunna arbeta självständigt. Erfarenhet av offentlig sektor och teamarbete är en merit. Du ska kunna hantera att arbetsbelastningen kan vara ojämn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du som söker kännetecknas av lösningsfokus och engagemang i ditt arbete. Som person är du allmänbildad, noggrann och har en god analytisk förmåga. Du trivs då du får arbeta i ett stundtals högt tempo och inom en komplex verksamhet där du kan vara med och påverka utvecklingen.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Administrativ assistentVillkor

Varaktighet och arbetstid:
3 - 6 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100 %. Tillträde: 2013-06-10 eller enligt överenskommelse
visstidsanställning till 2014-08-04

Arbetsplats

Arbetsplats:
Habilitering & Hälsa, Tolkverksamheten, Tolk BAS, Trollhättan

Ansökan

Referens:
2013/528
Webbplats:
http://vgregion.mynetwork.se/what:job/jobID:18944/where:1/
Sista ansökningsdag:
2013-04-03


Senaste inkomna jobb