Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Skoladministratör/studie- och yrkesvägledare

Om tjänsten

I ThorenGruppens verksamhet ingår bl a ThorenBusiness School och Yrkesgymnasiet. På ThorenGruppen AB har vi ett motto: mod, kraft och passion. Mod att våga ta fram och satsa på nya idéer. Kraft att omvandla idéerna till handling. Passion och hjärta präglar arbetet, vår inställning och allt vi gör. Våra anställda är därför modiga, kraftfulla och passionerade individer som coachar och stöttar varandra och nu behöver vi en till sådan medarbetare.

Nu söker vi en engagerad, initiativrik, lösningsinriktad, positiv och strukturerad skoladministratör/studie- och yrkesvägledare som trivs att vara i centrum och tycker om att jobba med ungdomar.

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du tycker att det är intressant att träffa olika typer av individer och att du trivs med en flexibel arbetssituation. Självklart har du en positiv elevsyn och ett genuint intresse av arbete med ungdomar. Som person är du kreativ och lösningsfokuserad och har en god förmåga att föra strukturerade och motiverande samtal med eleverna.

Arbetet innebär bl.a. att du ingår i elevvårdsteamet och arbetar i nära samarbete med rektor och specialpedagog. I tjänsten ingår också att ansvara för kartläggning av elevernas studiebakgrund och att ha enskilda vägledningssamtal samt information i större grupper med fokus på framtida studie- och yrkesmöjligheter.

Önskvärda kunskaper, erfarenheter och personliga egenskaper:

Vetskap om hur man på ett bra sätt kommunicerar med och informerar människor via telefon, dator och direkta möten då det är du som är spindeln i nätet och arbetar direkt mot rektor, lärare, övrig personal, samt föräldrar.

Goda kunskaper i MS Office.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter för en skoladministratör såsom elevregistrering, betygshantering, extern och intern information, sjukanmälan, felanmälan, beställningar, CSN-rapportering, uppdatering/ registrering i olika databaser, fakturahantering, schemaläggning mm.

God svenska i tal och skrift. Baskunskaper i engelska.

God samarbetsförmåga, noggrann, ordningsam, strukturerad, självgående, kreativ och sist men inte minst ett vänligt och förtroendeingivande bemötande.

Du är väl insatt i gällande styrdokument

Krav: Studie- och yrkesvägledarexamen eller annan jämförbar utbildning, samt tidigare erfarenhet av arbete med vägledning.

StudieadministratörVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Sex månaders provanställning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Yrkesgymnasiet Sollentuna
Hemsida:
http://www.yrkesgymnasiet.se

Ansökan

Referens:
003
E-postadress:
margareta.axtelius@yrkesgymnasiet.se
Sista ansökningsdag:
2013-04-05


Senaste inkomna jobb