Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Samordnare för globala påverkansfrågor

Om tjänsten

SVENSKA KYRKANS UNGAS FÖRBUNDSKANSLI SÖKER
Samordnare för globala påverkansfrågor

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar. Svenska Kyrkans Unga har cirka 14 000 medlemmar över hela landet. Läs mer på www.svenskakyrkansunga.se.

Som unga kristna har vi ett ansvar för Guds skapelse, vår omvärld och våra medmänniskor. Frågor om konflikter, rättvisa och klimatförändringar engagerar och lämnar oss sällan oberörda. Handläggaren för globala påverkansfrågor har som uppgift att fördjupa medvetenheten om dessa frågor.

Handläggaren för globala påverkansfrågor har som uppgift att
- driva och utveckla det globala arbetet inom Svenska Kyrkans Unga tillsammans med arbetsgruppen för globala frågor
- ge unga människor redskap så att de kan arbeta med globala påverkansfrågor på ett meningsfullt sätt
- skapa mötesplatser för unga människor där de kan utbildas och utbyta erfarenheter med varandra
- representera Svenska Kyrkans Unga i samarbetet med partners inom det globala området
- delta och arbeta med Svenska Kyrkans Ungas arrangemang

Svenska Kyrkans Ungas arbete med globala påverkansfrågor sker i projektform och i tjänsten får du både chansen att arbeta i befintliga projekt och vara med och arbeta fram nya.

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot internationella samhällsfrågor, med en kunskap om rättvis handel, hållbar utveckling och klimatfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av påverkansarbete och projektledning sedan tidigare. Du bör ha en god pedagogisk förmåga och kunna inspirera och motivera andra. Vi förutsätter att du som söker tjänsten ställer dig bakom Svenska kyrkans Ungas värderingar.

Svenska Kyrkans Ungas arbete med globala påverkansfrågor genomförs i nära samarbete med Svenska kyrkan. Handläggaren har sin arbetsplats på Svenska Kyrkans Ungas förbundskansli i Uppsala. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillträde 1 december 2015 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2 oktober. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Skicka din ansökan till Kanslichef Stefan Björk på stefan.bjork@svenskakyrkan.se eller via post till Stefan Björk, Svenska Kyrkans Unga, 751 70 Uppsala.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta kanslichefen för Svenska Kyrkans Unga, Stefan Björk på 018-640 653 eller via stefan.bjork@svenskakyrkan.se. Du kan även kontakta Svenska Kyrkans Ungas fackliga företrädare, Maria Hammarström (KyrkA) eller Maria Ekstedt (Vision).
Maria Hammarström nås på 018-640 645 eller via maria.c.hammarstrom@svenskakyrkan.se.
Maria Ekstedt nås på 018-640 642 eller via
maria.ekstedt@svenskakyrkan.se.

Organisationssekreterare, intresseorganisationVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Svenska Kyrkans Unga
Hemsida:
http://www.svenskakyrkansunga.se

Ansökan

E-postadress:
stefan.bjork@svenskakyrkan.se
Sista ansökningsdag:
2015-10-02


Senaste inkomna jobb