Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Teologisk samordnare (50%)

Om tjänsten

SVENSKA KYRKANS UNGAS FÖRBUNDSKANSLI SÖKER
Teologisk samordnare (50%)


Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar. Svenska Kyrkans Unga har cirka 13 000 medlemmar över hela landet. Läs mer på www.svenskakyrkansunga.se.

Som unga kristna vill vi att vår tro ska få genomsyra allt vi gör. Den teologiska samordnaren har som uppgift att bidra till den teologiska reflektionen i all förbundets verksamhet på nationell nivå.

Den teologiska samordnarens ansvarsområden inkluderar:
- Vara teologiskt och ideologiskt sakkunnig
- Nätverkande och ekumeniska kontakter
- Undervisning
- Ekonomisk planering och uppföljning inom verksamhetsområdet

Vi söker dig som har en högskoleutbildning i teologi eller snart kommer att vara färdig med din utbildning. Vi vill även att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete då tjänsten innebär delansvar för pedagogiska möten och material. Erfarenhet av och kunskap om Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga är även ett krav för tjänsten.

Som teologisk samordnare arbetar du också direkt med unga medlemmar och förtroendevalda i olika projekt. Förmågan att samarbeta och arbeta konsultativt är därför viktig för tjänsten. Svenska Kyrkans Ungas arbete sker mycket i nätverk med Svenska kyrkan och olika religiösa och icke-religiösa organisationer. Det är därför meriterande om du har en god förmåga att skapa nätverk, är kreativ och en god kommunikatör i både tal och skrift.

Vi förutsätter att du som söker tjänsten ställer dig bakom Svenska kyrkans värderingar och Svenska Kyrkans Ungas idé.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % med 6 månaders provanställning. Tillträde 23 november 2015 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 25 september. Skicka din ansökan till Kanslichef Stefan Björk på stefan.bjork@svenskakyrkan.se eller via post till Svenska Kyrkans Unga, 751 70 Uppsala.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta kanslichefen för Svenska Kyrkans Unga, Stefan Björk på 018-640 653 eller via stefan.bjork@svenskakyrkan.se. Du kan även kontakta Svenska Kyrkans Ungas fackliga företrädare, Maria Hammarström (KyrkA) eller Maria Ekstedt (Vision).
Maria Hammarström nås på 018-640 645 eller via maria.c.hammarstrom@svenskakyrkan.se.
Maria Ekstedt nås på 018-640 642 eller via
maria.ekstedt@svenskakyrkan.se.

Organisationssekreterare, intresseorganisationVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Deltid
Arbetstidvaraktighet:
tjänsten är på 50%

Arbetsplats

Arbetsplats:
Svenska Kyrkans Unga
Hemsida:
http://www.svenskakyrkansunga.se

Ansökan

E-postadress:
stefan.bjork@svenskakyrkan.se
Sista ansökningsdag:
2015-09-25


Senaste inkomna jobb