Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Programhandläggare, ITM-skolan

Om tjänsten

KTH svarar för en tredjedel av Sveriges kapacitet av teknisk forskning och ingenjörsutbildning på högskolenivå. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område – från naturvetenskap till alla grenar inom tekniken samt arkitektur, industriell ekonomi och samhällsplanering. Totalt finns vid KTH mer än 15000 studenter på grundnivå och avancerad nivå och över 1600 forskarstuderande. KTH har nästan 4300 anställda.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Du kommer att tillhöra ITM-skolans Deans Office och sitta på utbildningskansliet. Där kommer du att arbeta tillsammans med skolans alla studievägledare, utbildningshandläggare och -administratörer. Vi är idag elva personer på utbildningskansliet på KTH Campus, samt två i Södertälje.

ARBETSUPPGIFTER
Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ge kvalificerad vägledning och information till studerande vid ITM-skolan och framför allt civilingenjörsprogrammet i Maskinteknik. Fortlöpande följa upp de studerandes studieresultat och därigenom uppmärksamma och kontakta de studenter som möter svårigheter i sina studier samt fånga upp de som avser att avbryta sina studier och undersöka anledningen till eventuella studieavbrott.

Vägledningssamtal om studiesituationen samt valet till efterkommande utbildning för basår och bastermin, upprättande av individuella studieplaner, handlägga beslut som rör individuella studieplaner såsom tillgodoräknanden, byte av kurser etc. Handlägga ärenden som rör bland annat studieuppehåll, studieavbrott, studieanmälan, kursanmälan, examensansökningar. Hålla i information till studenter angående studiemedel, studenthälsa, studieteknik, samt informera om förändringar i utbildningssystemet.

Ge presumtiva studenter kvalificerad information inför sitt val av studier.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter. Du bör ha studievägledarutbildning.
Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper såsom initiativförmåga, samarbetsförmåga, empatisk förmåga, serviceanda, noggrannhet och flexibilitet vid tillsättning av den här tjänsten Som merit räknas att tidigare ha arbetat inom högskolevärlden.

Antagningssekreterare, utbildningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde: Snarast, upphör: Vikariat, längst t.o.m. 2015-03-01

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kungliga Tekniska Högskolan , KTH Industriell teknik och management

Ansökan

Referens:
M-2013-0203
E-postadress:
registrator@itm.kth.se
Sista ansökningsdag:
2013-03-28
Övrigt:
Ansökan ska innefatta följande handlingar: 1. Curriculum vitae 2. Personligt brev med kortfattad redogörelse över varför du vill jobba som studievägledare vid ITM-skolan. Ange i e-postens ämnesrad arbetsgivarens referensnummer: M-2013-0203


Senaste inkomna jobb