Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Arkivarie

Om tjänsten

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs, samordnar länets intressen och för fram invånarnas behov för en bra utveckling när det gäller t.ex. arbete, service och miljö. Vi är en kunskapsorganisation med totalt ca 200 anställda. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.

Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen har som mål att utveckla en komplett, digital och ensad ärendekedja med en sammanhållen process kring utveckling av e-förvaltning, e-tjänster och elektronisk dokumenthantering, digital långtidslagring samt e-arkivlösning.

Länsstyrelsen har en central funktion för diarium och arkiv. Funktionen eftersträvar god service, hög kvalité och utveckling av ärendehanteringen på myndigheten. Organisatoriskt tillhör funktionen Avdelningen för verksamhetsstöd.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som diarieför, expedierar och arkiverar handlingar, sköter postöppning samt ger service både till allmänheten och internt.

I tjänsten som arkivarie ingår utöver att avställa, ordna och förteckna arkiv att utföra gallringsutredningar, ansvara för arkivbeskrivningen, rutinbeskrivningar och föreskrifter. Du ska vidare ge råd/information och utbildning till Länsstyrelsens personal samt samordna Länsstyrelsens arbete med arkivfrågor.

KVALIFIKATIONER
Du ska
- ha examen från högskola med inriktning inom arkiv- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig
- ha bred kunskap om arkivfrågor
- ha kunskap om såväl gamla som nya sätt att redovisa arkiv.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska därför vara:
- Självgående, energisk, serviceinriktad och ha lätt för att samarbeta
- tydlig, strukturerad och en god pedagog.

Du bör ha några års erfarenhet av arkivarbete och/eller kvalificerat administrativt arbete. Meriterande är:
- Att ha arbetat inom offentlig förvaltning
- kunskap och intresse för digital hantering av handlingar
- erfarenhet av Klara arkivinformationssystem och Platina ärende- och dokumenthanteringssystem.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Det kan bli aktuellt med provanställning.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Länsstyrelsen Gävleborg, Administrativa enheten

Ansökan

Referens:
112-1877-13
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=34815ad4-205c-48c6-beac-223491428173&TK=380714ac-5d13-4ca9-a449-ebe2997313df
Sista ansökningsdag:
2013-04-01
Övrigt:
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Senaste inkomna jobb