Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Frivilligsamordnare

Om tjänsten

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Vill du vara med och jobba med att samordna frivilliga försvarsorganisationer med fokus Totalförsvarsövning 2020?

MSB söker nu en frivilligsamordnare för arbetet med Totalförsvarsövning 2020 (TFÖ 2020).

Tjänsten kommer att vara placerad vid avdelningen för krisberedskap och civilt försvar som arbetar med att inrikta, utveckla och finansiera planeringen inom området.

TFÖ 2020 är en omfattande övning med många berörda målgrupper, bland annat de frivilliga försvarsorganisationerna. Övningen planeras av MSB och Försvarsmakten under 2019 för att genomföras 2020 och utvärderas 2021. Den ska bidra till utvecklingen av ett nytt civilt försvar och totalförsvar. Mer information om TFÖ 2020 finns här: https://www.msb.se/sv/Utbildning--ovning/Ovningsverksamheten/Kommande-ovningar/Totalforsvarsovning-2020/

Dina arbetsuppgifter
Som frivilligsamordnare kommer du dels att ingå i det team som arbetar med TFÖ 2020, och dels i en arbetsgrupp som arbetar med frågor som rör frivilliga försvarsorganisationer inom krisberedskap och civilt försvar. Din uppgift är att få med frivilligperspektivet i planering och genomförande av TFÖ 2020. Vidare ingår också att bidra till att utveckla och integrera frivilligperspektivet i MSB:s övningsverksamhet i stort.

Arbetsuppgifterna är varierade och innebär såväl analytiska uppgifter som praktiskt genomförande och samordnande av aktiviteter. Du kommer att ansvara för vissa uppgifter och delta i arbete som rör frivilliga inom totalförsvaret. Du kommer att representera MSB i interna och externa sammanhang.

I arbetsuppgifterna ingår även att delta i arbetet med att inrikta, planera och följa upp myndighetens samlade verksamheter i övrigt.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med krisberedskap och/eller civilt försvar samt erfarenhet av att hålla samman aktiviteter och processer med många inblandade intressenter. Du har även erfarenhet från större övningsverksamhet.

Det är meriterande om du har arbetat vid en bevakningsansvarig myndighet samt har god förståelse för och kunskap om frivilliga försvarsorganisationer. Det är även positivt om du har erfarenheter från arbete med kommunikation.

Som medarbetare arbetar du självständigt och driver frågor framåt. Du är lösningsorienterad och lyhörd för olika perspektiv och har god samarbetsförmåga. Du trivs med ett varierat arbete i tidvis högt tempo med parallella aktiviteter där du behåller lugn och fokus.

Eftersom arbetet innebär många interna och externa kontakter behöver du uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tjänsten är en tidsbegränsad projektanställning, dock längst till och med 28 februari 2021, under förutsättning att finansiering beviljas för år 2020-2021. Tjänsten är på heltid med placering i Stockholm. Arbetet förutsätter resor. 

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vill du få mer information? Kontakta biträdande enhetschef Charlott Thyrén eller verksamhetsansvarig Per Sandén. Facklig företrädare är Vendela Dobson Saco-S, Karin Albinson ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 4 mars 2019 genom länken i denna annons, ange Ref nr 2019/30. Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
Visstidsanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Ansökan

Referens:
2019/30
Webbplats:
https://msb.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:252513/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2019-03-04


Senaste inkomna jobb