Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Handläggare fartygstekniska frågor sjö- och luftfart

Om tjänsten

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet. 

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. 

Ditt framtida arbete

Sektionen för sjövärdighet har som huvuduppgift att svara för regelgivning och tillståndsprövning för fartyg gällande framförallt system och utrustning (brandutrustning och konstruktion, livräddningsutrustning, navigationsutrustning och radioutrustning), design och konstruktion (skrov, maskin och el), transport av last (lastsäkring, containersäkerhet, farligt gods, mm), arbets- och levnadsförhållanden (anställningsavtal, vilotider, arbetsmiljö, sjukvård och livsmedel), marknadsövervakning (fritidsbåtar och marin utrustning), hamnstatskontroller, sjöfartsskydd och säkerhetsorganisation. 

Sektionen verkar för att de transportpolitiska målen uppnås och bidrar till ett konkurrenskraftigt, miljöanpassat och säkert transportsystem. 

Dina framtida arbetsuppgifter är att

arbeta med fartygstekniska frågor såsom brandskydd och maskin.Arbetet innebär att vara både styrande och stödjande i regelutvecklingsprocessen, och att delta i tillstånds- och tillsynsprocessen. Vidare ingår att omvärldsbevaka teknikutvecklingen samt att samverka och samarbeta på ett nationellt plan med andra myndigheter, intresseorganisationer och branschen. 

Du måste ha


• en akademisk examen relevant för sjöfartsområdet såsom sjöingenjör eller skeppsbyggare.
• en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• B-körkort. 

Det är meriterande om du också har


• aktuell arbetslivserfarenhet relevant för din utbildning och för tjänsten
• annan yrkeserfarenhet inom:

• teknikområdet
• sjöfartsbranschen
• andra organisationer inom den maritima sektorn.Vi vill att du


• har en god förmåga att samarbeta och bidra till ett positivt arbetsklimat
• har förmåga att arbeta självständigt och tar egna initiativ
• har förmåga att samarbeta och förhandla med människor från andra länder och kulturer
• är noggrann och strukturerad till ditt arbetssätt
• har ett öppet sinne, är flexibel och nyfiken samt vilja att utveckla och utvecklas i takt med verksamhetens förändring.

Vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens, din samarbetsförmåga och din förmåga att arbeta såväl självständigt som i team.

Eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter både inom och utanför Transportstyrelsen så värdesätter vi din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Det är även viktigt att du förstår rollen som myndighetsperson och har förmågan att anpassa ditt arbetssätt efter detta.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning. 

Sektionschef Fredrik Jonsson, på 010 – 495 33 13, fredrik.jonsson@transportstyrelsen.se.

Saco, Christina Östberg och ST, Annica Ohlsson nås via vår växel på 0771-503 503. 

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss. 

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 10 mars 2019 märkt med referensnummer TSG 2019-284. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega! 


Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 13 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Sjö- och luftfart

Sjö- och luftfart utformar regler, prövar och ger tillstånd, utövar tillsyn och för statistik över olyckor, tillbud och trafikutvecklingen inom sjö- och luftfarten. Vi arbetar för en effektiv marknad med en sund konkurrens. Vi finns i Norrköping, Stockholm, Göteborg och Malmö och har 350 medarbetare.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
individuell lön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Transportstyrelsen
Hemsida:
http://www.transportstyrelsen.se/

Ansökan

Webbplats:
http://web101.reachmee.com/I003/transportstyrelsen/se/index.htm?rmpage=job&rmjob=2620
Sista ansökningsdag:
2019-03-10


Senaste inkomna jobb