Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Handläggare för studenter med funktionshinder

Om tjänsten

Arbetsuppgifter: Att samordna och förmedla pedagogiskt stöd till Högskolans studenter med funktionhinder. Handläggaren ska genomföra samtal med samtliga studenter som är berättigade till och vill ha pedagogiskt stöd och ge information om vilka typer av stöd som Högskolan erbjuder. Handläggaren ansvarar för att en individuell stödplan upprättas efter samråd med lärare och student. Arbetet innebär nära samarbete med studie- och karriärvägledarna som kommer att vara de närmaste medarbetarna.

I arbetsuppgifterna ingår även att ge råd och fortbildning till lärare och annan personal på sektionerna samt att ha nära samverkan med Studenthälsan och Skrivpunkten, som är Högskolans stöd med skrivande till alla studenter samt att informera både internt och externt om funktionshinder och högskolestudier. I uppgifterna ingår också att omvärldsbevaka och följa samhällsutvecklingen inom området samt att representera Högskolan i nationella och regionala nätverk inom området liksom att delta i fortbildning av personal. Andra på avdelningen förekommande arbetsuppgifter kan ingå.

Kvalifikationer: Högskoleutbildning på minst kandidatnivå som bedöms relevant för anställningen. Goda kunskaper i engelska och svenska samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift liksom kunskap om samtalsmetodik krävs. Även god förmåga att kommunicera, att arbeta konsultativt och lösningsinriktat, att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ men också att ha en god samarbetsförmåga krävs. Arbetet ställer vidare krav på lyhördhet, att visa engagemang och samtidigt ha hög integritet och kunna sätta gränser. Stor vikt kommer att läggas på den personliga lämpligheten.
Erfarenhet av arbete på högskola/universitet, av studie- och yrkesvägledning, av arbete med utbildningsfrågor och av arbete med funktionshindrade är meriterande.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Arbetstidvaraktighet:
Provanställning på 6 månander tillämpas.
Lön:
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Högskolan i Halmstad
Hemsida:
http://www.hh.se

Ansökan

Referens:
SA 1/13
E-postadress:
registrator@hh.se
Sista ansökningsdag:
2013-03-25
Övrigt:
Ansökan via epost alt per post till Högskolan, Box 823, 301 18 Halmstad.


Senaste inkomna jobb