Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Handläggare med erfarenhet av utredningsarbete sökes till Nationellt forens

Om tjänsten

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

NFC är ackrediterat enligt ISO 17020 och 17025

ARBETSUPPGIFTER
Nationellt forensiskt centrum i Malmö består idag av ett 30-tal medarbetare. Sektionen utför undersökningar inom fingeravtryck, vapen, dokument-/sko- och verktygsspår.

Sektionen söker nu en positiv och kvalitetsmedveten handläggare till fingeravtrycksgruppen. I rollen ingår det att vara sektionens huvudsakliga kontaktyta gentemot våra uppdragsgivare. Detta innebär att du har helhetsansvar för att inkomna gods handläggs enligt våra beslutade handläggningsprocesser/riktlinjer.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att hantera inkomna forensiska begäran från uppdragsgivare, samt vid behov föra en dialog med uppdragsgivarna gällande lämplig hantering av inkommet bevismaterial.

Ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma, så som att utbilda polisanställda gällande hur olika bevismaterial ska hanteras och dokumenteras.

KVALIFIKATIONER
Krav
Vi söker dig som har:
• en eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap, kriminalteknik eller motsvarande efterfrågad erfarenhet som myndighetens bedömer är relevant
• erfarenhet/kunskap om den polisiära utredningsprocessen
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift
• goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift
• god datorvana

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av kriminaltekniska undersökningar
• erfarenhet av brottsutredning
• erfarenhet/kunskap om arbete med kontaminationskänsligt material
• erfarenhet av kvalitetsarbete enligt 17025

Arbetet ställer krav på att du kan samarbeta och kommunicera med andra, samt har en positiv grundinställning och aktivt bidrar till ett bra arbetsklimat.

Personliga egenskaper
Därför söker vi dig som:
• har god kommunikationsförmåga och trivs i att verka i en lärande miljö
• kan arbeta såväl självständigt och som i grupp
• är ansvarsfull, analytisk, noggrann och pålitlig
• har god prioriteringsförmåga och är kvalitetsmedveten

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Erfarenhet kräver en god förståelse för polismyndighetens arbete

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Flextid.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställning som handläggare med funktionen som handläggare

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Polismyndigheten, Nationellt forensiskt centrum

Ansökan

Referens:
C16426/2017
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=1d07918c-9237-49f4-9eff-a296ad73bfac&TK=4863d783-71c9-4fb8-b723-d0795e718200
Sista ansökningsdag:
2017-12-04


Senaste inkomna jobb