Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Handläggare Överförmyndarenheten

Om tjänsten

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Tjänsten som handläggare på Överförmyndarenheten är placerad inom den Administrativa avdelningen, som är en av kommunledningskontorets sex avdelningar. Avdelningen består även av Kanslienheten, Säkerhetsenheten och Stadshusservice samt Stadsarkivet från och med den 1 januari 2016.

ARBETSUPPGIFTER
Överförmyndarenheten som myndighet ansvarar för tillsyn över förmyndare, förvaltare och gode män. Överförmyndarenheten har ansvar för att bl.a. utreda behov av ställföreträdare och därefter att rekrytera, utbilda och informera ställföreträdare, företräda myndigheten vid förhandlingar i domstol, begära yttranden från andra myndigheter, upprätta yttranden och granska ställföreträdarnas förvaltning/årsredovisningar. Arbetet inbegriper ett flertal lagstiftningsområden som exempelvis föräldrabalken, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen, ärvdabalken.

Som handläggare på överförmyndarenheten arbetar du både självständigt och i grupp. I arbetet ingår externa kontakter med andra myndigheter. Verksamheten består av fyra handläggare och en enhetschef.


KVALIFIKATIONER
Du har universitetsutbildning som jurist eller motsvarande som i kombination med kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet ger dig goda förutsättningar att genomföra uppdraget. Du har flerårig erfarenhet av handläggning och myndighetsutövning, gärna från kommunal verksamhet, samt goda kunskaper och erfarenheter om lagstiftning inom området.

Som person är du självgående och strukturerad med ett gott omdöme kombinerat med en god förmåga att prioritera på ett effektivt sätt. Du är professionell i ditt bemötande, har god samarbetsförmåga samt skapar och upprätthåller förtroendefulla relationer.
Du kommunicerar på ett tydligt och förtroendeingivande sätt och har förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Gävle kommun, Administrativa avdelningen

Ansökan

Referens:
KLK 28/15
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=65982a8e-e870-4e2a-8f69-4d796f05ebce&TK=d6e51acb-dc13-4781-8d4f-f6a6a2721e90
Sista ansökningsdag:
2015-12-06


Senaste inkomna jobb