Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Handläggare/Utredare överförmynderiet

Om tjänsten

Gällivare ligger 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor drygt 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och ett varierat kulturutbud. Närheten till vildmarken ger goda möjligheter till fritid och upplevelser av världsklass, året runt. Norrbottenskusten når man på 40 minuter med tre dagliga flyg och på ca 2,5 timme med tåg eller bil. Stockholm ligger ca 2,5 timme från Gällivare med dagliga flygförbindelser.

Här finns ett differentierat näringsliv och mineralutvinning är sedan decennier en huvudsaklig basnäring. Nya delar av Gällivare ska utvecklas i takt med att områden i Malmberget avvecklas, allt som följd av gruvnäringens fortsatta expansion. Det här är landets största samhällsomvandling i sitt slag. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 20 åren.

Gällivare kommun ser mångfald som en styrka där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten


Verksamhetsbeskrivning
Tjänsten tillhör organisatoriskt Nämnd- och utredningsenheten som är en enhet inom Kommunledningskontoret. Enheterna inom kommunledningskontoret arbetar med stöd och service till politiska nämnder och förvaltningar.

Arbetsuppgifter
Som handläggare arbetar du med att handlägga ärenden inom överförmynderiets verksamhet. Arbetsuppgifterna handlar i huvudsak om att granska årsredovisningar, att rekrytera, utbilda och tillsätta gode män och förvaltare, att göra ansökningar, utredningar samt yttranden till berörda beslutsfattare, att specifikt rekrytera, utbilda och tillsätta gode män till ensamkommande barn samt att allmänt informera/utbilda inom ämnesområdet.

Som utredare ansvarar du för beredning samt utredning av ärenden på uppdrag av politiska organ och kommunledning. Presentation av underlag till ledningsgrupper, politiska organ och samråds/samverkans grupper kan förekomma.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning med inriktning mot samhällsvetenskap, juridik eller annan jämförbar utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av handläggning inom överförmynderiets verksamhetsområde/myndighetsutövning samt erfarenhet av utredningsarbete är meriterande. Förväntan är att du kan arbeta strukturerat och självständigt samt även samverka med andra utifrån behov i arbetet. Personlig lämplighet för arbetet kommer att värderas.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tillsvidare
Lön:
Månadslön Vi tillämpar individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Gällivare kommun
Hemsida:
www.gellivare.se

Ansökan

Referens:
K 232/2014
Webbplats:
http://www.hrsupporten.se/gellivare.php
Sista ansökningsdag:
2014-12-09


Senaste inkomna jobb