Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

IVO söker inspektör inom kommunal hälso- och sjukvård till Malmö, avdelning

Om tjänsten

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker en inspektör till Malmö, avdelning syd för medverkan i tillsynen av hälso- och sjukvården.

IVO ansvarar för tillsynen av hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Avdelning syd finns i Malmö och har Skåne, Blekinge samt Kronobergs län som sitt tillsynsområde. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn inom hälso-och sjukvårdsområdet och främst kommer du att handlägga ärenden inom den kommunala hälso- och sjukvården

Rollen som inspektör

Som inspektör arbetar du alltid utifrån ett brukar- och patientperspektiv och med vår tillsynspolicy i ryggen för att fokusera på vad som är angeläget för enskilda och för olika grupper av människor. Om inte annat framgår av lag, förordning eller särskilt beslut från regeringen ska tillsynen vara riskbaserad och granska det som är väsentligt.

Tillsynen ska präglas av tydlighet, trovärdighet, integritet och effektivitet samt utgå från den statliga värdegrunden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära utredning av ärenden som avser klagomål på sjukvården, men också utredning av lex Maria-händelser. I arbetet kommer du komma i kontakt med såväl vårdgivare/personal som allmänhet och media. Inspektioner i verksamheterna kommer också vara en stor del av tillsynsarbetet.

Din profil

Vi söker dig som har:

• Högskole-/universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård
• Flerårig och aktuell erfarenhet inom relevant område
• Kännedom om händelse- och riskanalyser inom ramen för patientsäkerhetsarbetet eller annan erfarenhet av analys/utredningsarbete inom relevant område
• God kännedom om lagar och föreskrifter inom hälso- och sjukvården
• God och aktuell IT- och datorvana
• B-körkort då arbetet innebär en hel del resor inom regionen

I rollen som inspektör ska du kunna arbeta självständigt och ha förmågan att effektivt prioritera och strukturera flera olika arbetsuppgifter inom olika ämnesområden samtidigt.  Du ska ha en god analytisk förmåga, vara noggrann och strukturerad och snabbt kunna sätta dig in komplexa frågeställningar. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga, är trygg i dina beslut och kan på ett konstruktivt sätt  omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv. Du kommunicerar resultatet på ett tydligt och förtroendeingivande sätt, både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

IVO – Inspektionen för vård och omsorg

IVO:s uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

IVO har c:a 700 medarbetare och verksamheten bedrivs vid sex regionala avdelningskontor runt om i landet och tre myndighetsövergripande avdelningar i Stockholm. IVO bildades 2013 och lyder under Socialdepartementet.

Vad kan IVO erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, metoder och verktyg för att nå bästa resultat. 

Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning. Tjänsten avser heltid med placering i Malmö. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Hur du ansöker

Märk din ansökan med dnr 2.6.1-7990/2019. Sista ansökningsdag är 27 februari 2019.

Bifoga personligt brev och CV.

Betyg och eventuella handlingar tas med vid en eventuell intervju.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta enhetschef Lars Rahm, 010-788 53 53. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Susanna Hosford 010-788 52 14.

Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare rekrytering och annonsering.

Fackliga kontaktpersoner är Helena Rutensköld, Fackförbundet ST, 010-788 53 43, Peter Kardum, SACO, 010-788 58 82 och Heléne Lundbladh, Vårdförbundet, 010- 788 53 07.

Välkommen med din ansökan!

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
-
-
Lön:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats

Arbetsplats:
IVO Inspektionen för vård och omsorg

Ansökan

Webbplats:
https://www.ivo.se/om-ivo/arbeta-hos-oss/lediga-jobb/?jobid=59829&ref=platsbanken
Sista ansökningsdag:
2019-02-27


Senaste inkomna jobb