Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Junior utredare / statistiker

Om tjänsten

Som utredare/statistiker vid Kulturanalys deltar du i arbetet med den nationella kulturstatistiken.

Du ska medverka i arbetet med någon eller flera delar av den officiella kulturstatistiken, till exempel museistatistiken eller samhällets kulturutgifter. Du ska även medverka i arbetet med insamling och kvalitetssäkring av data till Kulturdatabasen, som bland annat används för utvärdering av kultursamverkansmodellen. I alla uppdrag är frågor som gäller mångfald, tillgänglighet och jämställdhet centrala.

Både den officiella statistiken och andra statistikuppdrag innebär många kontakter med uppgiftslämnare och samverkan med myndigheter och intresseorganisationer.

I arbetsuppgifterna ingår
• olika moment för datainsamling, bearbetning och sammanställning av data,
• rapportskrivande, presentation och kommunikation av resultat,
• deltagande i möten med referensgrupper och branschorganisationer,
• att bidra till kvalitetssäkring genom att lämna och ta emot kommentarer på rapporttexter i olika skeden.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga utredare/statistiker. Viss del av arbetet genomförs inom ramen för Kulturanalys Norden.

På Kulturanalys arbetar vi huvudsakligen med statistikprogrammet SAS för analys och databearbetning.


Vi söker dig som nyligen har tagit en akademisk examen med kvantitativ inriktning från högre utbildning vid universitet eller högskola. Du har minst två terminers studier i statistik eller har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har goda kunskaper i programmering i ett statistikprogram/databasprogram samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Meriterande är om du har
• erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation,
• erfarenhet av arbete i statistikprogrammet SAS,
• god kunskap om kulturpolitik och kulturområdet.

För att lyckas i arbetet behöver du vara analytisk samt ha en kommunikativ förmåga i både tal och i skrift. Du bör också vara ansvarstagande och engagerad, självständig, mångsidig och flexibel, skicklig på att planera och organisera ditt arbete samt van att leverera i rätt tid och med hög kvalitet. God samarbetsförmåga och att ha en öppenhet för olika perspektiv och synsätt värdesätts. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och lämpligheten för arbetet.

Myndigheten för kulturanalys verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

För mer information om Myndigheten för kulturanalys och vårt uppdrag, besök gärna vår webbplats: www.kulturanalys.seMyndigheten för kulturanalys (Kulturanalys) är en statlig myndighet som har till uppgift att utvärdera, analysera och redovisa effekter av förslag och genomförda åtgärder inom kulturområdet. Detta ska göras med utgångspunkt i de kulturpolitiska målen. Kulturanalys har även i uppdrag att bistå regeringen med underlag och rekommendationer för att utveckla den statliga kulturpolitiken. Kulturanalys ambition är att därmed skapa bättre förutsättningar för verksamma inom kultursektorn.

Genom att ansöka till tjänsten samtycker du till att Myndigheten för kulturanalys behandlar dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbetet kopplat till detta rekryteringsärende i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan i sin helhet sparas av myndigheten i två år i enlighet med Riksarkivets föreskrifter (RA-FS 2004:1).

För mer information om Myndigheten för kulturanalys och vårt uppdrag, besök gärna vår webbplats: www.kulturanalys.se.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Myndigheten omlokaliseras just nu från Stockholm till Göteborg.

Resor kan förekomma i tjänsten, men är inte återkommande eller många.
Lön:
Kulturanalys följer Arbetsgivaverkets Villkorsavtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Myndigheten för kulturanalys
Hemsida:
http://www.kulturanalys.se

Ansökan

Referens:
Namn, dnr. 2018-118, tjänst
E-postadress:
info@kulturanalys.se
Sista ansökningsdag:
2018-05-27
Övrigt:
Välkommen med din ansökan senast den 27 maj. Skicka ansökningsbrev och CV via mejl till info@kulturanalys.se. Ange diarienummer 2018-118, tjänsten du söker och ditt namn i ämnesraden. Detta är viktigt då vi utlyser ett flertal tjänster samtidigt.


Senaste inkomna jobb