Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Migrationsverket söker Beslutsfattare

Om tjänsten

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Vi söker Beslutsfattare till Migrationsverket i Västerås. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

I Västerås har vi tre verksamheter som nu söker beslutsfattare:
Asylprövning; Utredning och prövning av asylsökandes behov av skydd i Sverige, Tillståndsprövning; Prövning av ärenden om uppehållstillstånd, pass mm. för personer som vill besöka, studera, arbeta eller bosätta sig i Sverige, Mottagning; Boende, bidrag mm. för asylsökande som bor i länet och kontakt med kommuner, landsting och polis i juridiska frågor. Handläggning av återvändande och verkställigheter inkl. beslut om tvångsåtgärder för personer som ska lämna landet.

Vad du kan förvänta dig
Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Som beslutsfattare handleder du och hjälper handläggarna i ärendehanteringen. Du kommer utreda, handlägga och fatta beslut i migrationsärenden enligt utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning. Du svarar för att upprätthålla, inhämta och sprida kunskaper internt samt ger stöd och handleder personal och teamet i det dagliga arbetet. Du ansvarar för att driva handläggningen framåt utifrån förslag som handläggarna föredrar för dig och fattar beslut under hela processen. Du kommer att arbeta med praxisrelaterad tolkning och tillämpning. Du deltar aktivt i verksamhetens utveckling mot effektivare och rättssäkrare handläggning i nära dialog med chef och teamledare. Egen handläggning kan ingå som en del i dina arbetsuppgifter. Som beslutfattare ansvarar du för utbildningsplaner och lokal introduktion av nyanställda. Du representerar myndigheten utåt och planerar och genomför externt informations- och utbildningsarbete. Du rapporterar och lämnar remissvar för enhetens räkning.

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är god en representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning med juridisk inriktning eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet. Du har några års erfarenhet av att handlägga kvalificerade förvaltningsrättsliga ärenden. Du har erfarenhet inom ärendehantering enligt tillämplig lagstiftning. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet och handläggning av utlänningsärenden. Erfarenhet av att förmedla kunskap inom rättslig tillämpning samt erfarenhet av ett coachande förhållningssätt är också meriterade. Du har även god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Utöver detta har du även goda kunskaper i Officepaketet. Du har även svenskt medborgarskap.

Personliga kompetenser
Du är noggrann och medveten om kvalitetsstandard. Du har förmåga att visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är pedagogisk och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och olika förutsättningar. Du är tydlig, samarbetsorienterad och relaterar dig till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du god språklig analytisk förmåga.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning
Vi tillämpar individuell lönesättning
Placering: Västerås
Tillträde för befattningen: 2016-01-01, eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@proffice.se
Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Enhetschef, Per Karlsson, 010-4852450.

Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 8 december. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Migrationsverket avböjer vänligt men bestämt alla samtal från försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Migrationsverket
Hemsida:
http://www.migrationsverket.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=1842%26pp%3D8
Sista ansökningsdag:
2015-12-08


Senaste inkomna jobb