Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Överförmyndarhandläggare 100 %, visstid

Om tjänsten

Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld.

Kommunledningsförvaltningen består av enheterna stab, kansli, ekonomi, personal, stadsbyggnad och IT. Förvaltningen ska på kommunstyrelsens uppdrag bl a initiera, driva, samordna och följa upp kommunala strategier. Sammanlagt har förvaltningen ca 90 medarbetare.Kansliet, där 16 personer arbetar idag, har en spridd verksamhet som omfattar administration för KS, KF, PN, VN, strategiberedning, revisionsberedning, samordningen av åtgärder avseende nationella minoriteter, diariet samt diverse arbetsgrupper och ledningsgrupper. Vidare ingår kommunens administrativa utveckling via ärende- och dokumenthanteringssystemet Platina, kommunens juridiska funktion, överförmyndarens kansli som hanterar ärenden även för två närliggande kommuner, internutbildningar inom ansvarsområdet, kommunens arkivfunktion samt vaktmästeri och kopiering.

ARBETSUPPGIFTER
I den här tjänsten ansvarar du för att självständigt handlägga ärenden gällande de ensamkommande barnen i samarbetskommunerna. Det innebär bland annat att du förordnar godemän, granskar utförandet av deras uppdrag och fattar beslut om arvodering. I tjänsten ingår även att marknadsföra verksamheten och rekrytera gode män samt medverka vid möten och skapa externa kontakter.KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom juridik, ekonomi, eller den sociala sektorn eller dig som har utbildning som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Du ska ha en god administrativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av överförmyndarfrågor, familjerätt och asylfrågor eller om du har vana av myndighetsutövning.

Som person är du serviceinriktad, organiserad samt har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Ditt eget driv och initiativtagande är en förutsättning för att lyckas på detta uppdrag. Att du är självgående, flexibel och prestigelös gör att du har rätt förutsättningar för att hantera arbetsuppgifterna. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

I ditt bemötande av människor med olika bakgrund, förhåller du dig på ett professionellt sätt som är anpassat utifrån situationen och den du möter. Du är duktig på att formulera dig, både i tal och i skrift. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och vara serviceinriktad.
B körkort krävs.


ÖVRIGT
Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Motala med sina drygt 42 500 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
3 - 6 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. , upphör: 2016-10-31 .
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Motala kommun, Kansli

Ansökan

Referens:
KLF 11/15
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=4c6f8471-ddb8-488d-ade2-e80f1b73b3ba&TK=c9195965-7e6d-4fa1-9d01-e9b61b301d83
Sista ansökningsdag:
2015-12-07


Senaste inkomna jobb