Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Rättsvårdsexpert – inriktning internationella ärenden, vikariat

Om tjänsten

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.ARBETSUPPGIFTER
Sektionen för internationella och andra särskilda klientärenden vid huvudkontoret i Norrköping består av ca 15 medarbetare och tillhör huvudkontorets rättsenhet. Vår huvudsakliga uppgift är att fatta beslut i centralt placerade klientärenden. Det rör sig bl.a. om ärenden om överförande av straffverkställighet till andra länder enligt lagarna om nordisk, europeisk och internationell straffverkställighet samt regelverken om nordisk och europeisk arresteringsorder. Sektionen handlägger också vissa ärenden om strafftidsberäkning enligt lagen om beräkning av strafftid samt vissa ärenden enligt fängelselagen. Vi lämnar råd och stöd till övrig verksamhet i framför allt strafftidsfrågor samt deltar i myndighetens praxissamordnande verksamhet. Arbetet i de internationella ärendena innebär fortlöpande kontakter med myndigheter inom övriga rättsväsendet som t.ex. Justitiedepartementet, åklagare och polis samt även vissa internationella kontakter. Sektionen samverkar också med andra funktioner inom Kriminalvården, lämnar t.ex. underlag till remisser och medverkar i utbildningsinsatser. Sektionen företräder också Kriminalvården i domstol när det gäller de ärenden som handläggs vid sektionen.

Vi söker nu en ny medarbetare till sektionen som huvudsakligen kommer att arbeta med ärenden om internationell straffverkställighet och strafftidsberäkning. Det är dock viktigt att du är flexibel och även kan tänka dig andra arbetsuppgifter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en juristexamen eller juridisk högskoleexamen med ett intresse för förvaltnings- och EU-rätt samt straff- och processrätt. Domstolserfarenhet genom t.ex. notariemeritering eller överrättserfarenhet är meriterande. Det är meriterande om du även har erfarenhet av ärenden som rör internationellt rättsligt samarbete. Även annan erfarenhet av beslutsfattande i ärenden om myndighetsutövning mot enskild, gärna inom Kriminalvården, är meriterande.

Som person bör du ha en mycket god analysförmåga och mycket god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Du bör vara utåtriktad och kunna arbeta självständigt och noggrant under tidspress men också stimuleras av att driva utvecklingsfrågor tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

ÖVRIGT
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde januari 2018 eller enligt överenskommelse
Vikariat som längst t.o.m. 2019-01-31.
Lön:
Månadslön Individuell lönesättning tillämpas

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kriminalvården, Rättsenheten

Ansökan

Referens:
A732469
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=0f0f041d-ed5c-4682-8809-ac577f535c08&TK=4af20253-ddcf-42ef-bd7e-43ca27866ac0
Sista ansökningsdag:
2017-12-11


Senaste inkomna jobb