Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Receptionist/civil mängdbrottsutredare

Om tjänsten

Polismyndigheten i Kalmar län har omkring 550 medarbetare, varav cirka 380 poliser och drygt 170 civilanställda. Myndigheten bedriver ett samarbete med Polismyndigheten i Kronobergs län och myndigheterna har gemensam länspolismästare samt flera gemensamma funktioner.

Vi söker omgående en receptionist/mängdbrottsutredare till Vimmerby. Placeringsort är Vimmerby men vid behov kommer du även tjänstgöra i receptionen vid polishuset i Hultsfred.

Arbetsuppgifter
Receptionist
Som receptionist kommer du att ta emot besökande och ge upplysningar och service till allmänheten i olika ärenden. I arbetsuppgifterna ingår bland annat hantering av pass, tillståndsansökningar, vapenlicenser, hittegods och beslag samt upptagning av anmälan om brott eller förlorat gods.

Mängdbrottsutredare
I din roll som utredare kommer du att arbeta med olika typer av brottsutredningar. Det innebär att under ledning av polisiär förundersökningsledare utreda brott, hålla förhör samt andra förekommande utredningsåtgärder.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Erfarenhet av receptionsarbete eller liknande kundkontakter är ett krav. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift samt goda datakunskaper och vana att arbeta i Office-programmen. B-körkort är ett krav, liksom goda kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper samt erfarenhet av utredningsarbete är meriterande.

Personliga egenskaper
Du är serviceinriktad och har god förmåga att sätta dig in i andras situation. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt, är noggrann, har god samarbetsförmåga och känner stort ansvar för arbetsuppgiften. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och arbetstider
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Individuell lönesättning enligt gällande lönestruktur för funktionen. Arbetet är huvudsakligen förlagt till dagtid men med viss kvälls- och veckoslutstjänstgöring.

Övrigt
Du kommer att få genomgå intern utbildning för civila brottsutredare.

Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Myndigheten eftersträvar en jämn fördelning av ålder och kön och arbetar för att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas tillvara.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Svenskt medborgarskap är ett krav eftersom funktionen är säkerhetsklassad. Vid upprättande av sökandeförteckning kommer dina personuppgifter att registreras. Genom din ansökan godkänner du denna registrering. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt offentlighetsprincipen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen.

Ytterligare upplysningar
För ytterligare upplysningar är du välkommen att kontakta teamchef Håkan Karlsson, tel. 010-562 33 98 och enhetschef Thommy Brännström, tel. 070-544 72 52 . Fackliga företrädare är för OFR/S Mathias Nilsson, SACO-S Lars Nordvall, SEKO Ehrenfried Jäschke och för OFR/P Gunnar Norgren.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, bestående av personligt brev och CV/meritförteckning samt referensuppgifter (inga betyg eller intyg), till Polismyndigheten i Kalmar län, Box 923, 391 29 Kalmar eller via vår e-post: polismyndigheten.kalmar@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i PDF-format.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Sex månaders provanställning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Polismyndigheten i Kalmar län
Hemsida:
http://www.polisen.se/kalmar

Ansökan

Referens:
A-713-1599/13
E-postadress:
polismyndigheten.kalmar@polisen.se
Sista ansökningsdag:
2013-03-22
Övrigt:
Vi tar endast emot bilagor i PDF-format. Ansökan återsänds efter två år om du särskilt begär det.


Senaste inkomna jobb