Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Region Blekinge söker Projektledare digitalisering

Om tjänsten

Projektet Digitala Blekinge syftar till att främja regional utveckling genom att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Målgrupper är offentliga verksamheter, näringsliv och invånare i Blekinge. Projektet har fokus på att sprida kunskap om digitaliseringens kraft och påvisa möjlighet till verksamhetsutveckling, ökad samhällsservice samt skapa samverkan inom digitalisering i Blekinge.

I rollen som projektledare ingår att leda och samordna de olika aktiviteter och arbetsuppgifter som är definierade i projektet. Projektledaren ska tillsammans med projektmedlemmarna skapa ett kreativt arbetsklimat i projektet och stimulera nytänkande för att hitta nya metoder för befintliga och nya verksamhetsutmaningar.

Till sin hjälp har projektledaren en projektgrupp som består av medarbetare med kompetenser inom bland annat digitalisering, digital infrastruktur, ekonomi, projektadministration, kommunikation och upphandling. Projektledaren ansvarar för att projektet uppnår uppställda mål avseende tid, kvalitet och ekonomi. Projektet medfinansieras av Tillväxtverket.

Digitalisering är en möjliggörare för en mer effektiv offentlig sektor där innovationer och nytänkande är i fokus. Vi söker dig som gillar en roll i gränslandet - mellan teknik och verksamhet - och gillar att ta dig an utmaningen att påvisa digitaliseringens möjligheter i praktiken. Förändringsarbete är oftast grunden för att kunna dra nytta av digitaliseringen.

Kvalifikationer
• Högskoleutbildning inom exempelvis samhällsvetenskap, ekonomi eller offentlig förvaltning alternativt erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
• Relevant arbetslivserfarenhet inom projektledning samt erfarenhet av samverkansarbete främst inom offentlig verksamhet eller inom näringslivet.
• Erfarenhet inom etablering av digital infrastruktur och du är väl insatt i dess utmaningar.
• Erfarenhet av verksamhets- eller ledarskapsutveckling samt att arbeta med ledningsgrupper är meriterande.
• I övrigt ska du ha god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska och Officepaketet.
• Körkort för personbil.

Personliga egenskaper
• Samhällsengagemang med vilja att göra skillnad.
• God analytisk förmåga samt kunna förklara komplexa sammanhang.
• Förmåga att vara såväl operativ som strategisk.
• Lyhörd, handlingskraftig och lösningsorienterad
• Drivande och engagerad med mod att ifrågasätta och samtidigt bra på att bygga relationer och nätverk.


Region Blekinges främsta uppdrag är att göra Blekinge till en ännu bättre region att leva och verka i. Den 1 januari 2019 går nuvarande Region Blekinge samman med Landstinget Blekinge och bildar en ny region. Därmed får vi ett nytt uppdrag som innebär att vi ska främja en hållbar utveckling i hela Blekinge. Våra ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, folkhälsa, regional tillväxt, infrastruktur, kollektivtrafik, kultur och bildning. Vår vision är Den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa.

Rollen är placerad i Digitaliseringsenheten som är en del av nya Region Blekinges ledningsfunktion. Närmsta chef är Annelie Ivarsson, chef för digitala strategier som är direkt underställd Digitaliseringsdirektören. Tjänsten är placerad i Karlskrona men verksamhetsområdet är hela Blekinge.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tjänsten är en allmänvisstidsanställning på 23 månader, med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Blekinge
Hemsida:
http://www.regionblekinge.se

Ansökan

E-postadress:
kansli@regionblekinge.se
Sista ansökningsdag:
2018-12-03
Övrigt:
När du ansöker kommer ansökningshandlingarna att bli allmän handling och dina personuppgifter kommer att hanteras enligt reglerna i Dataskyddsförordningen (GDPR). På grund av arkivbestämmelser sparas alla ansökningshandlingar i två år.


Senaste inkomna jobb