Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Regionutvecklare

Om tjänsten

Västra Götalandsregionen


Kollektivtrafiksekretariatet är en del av Västra Götalandsregionen. Vår viktigaste uppgift är att ta fram underlag till politikerna i kollektivtrafiknämnden så att de ska kunna fatta så bra beslut som möjligt.

Kollektivtrafiksekretariatet är en del av Västra Götalandsregionen. Vår viktigaste uppgift är att ta fram underlag till politikerna i kollektivtrafiknämnden. Västra Götalandsregionen är regional kollektivtrafikmyndighet och ägare av Västtrafik. Regionens kollektivtrafiksekretariat arbetar för att långsiktigt förbättra kollektivtrafiken för invånarna i Västra Götaland. Under en dag sker 900 000 resor med kollektivtrafiken och målet är att fler ska välja kollektivtrafiken i framtiden, för ett er hållbart transportsystem.

Vikariatet gäller från april 2013 (eller snarast därefter) till och med 30 juni 2014.

Arbetsuppgifter
Du kommer att driva strategiska utredningar samt leda och ingå i utvecklingsprojekt inom området kollektivtrafik och hållbara transporter. Utvecklingsprojekten innefattar ofta samverkan med många parter, från kommuner, Trafikverket, Västtrafik, och andra intressenter, t ex inom näringslivet.

Du ingår i det team som leder och utvecklar samverkan mellan kommuner och regionen genom de politiska kollektivtrafikråden i Västra Götaland. Du kommer att ha delregionalt huvudansvar för sjuhäradskommunerna.

Kollektivtrafiksekretariatet ingår i ett flertal nätverk för att bygga kunskap och driva kollektivtrafikens utveckling framåt. Som en del i arbetet på kollektivtrafiksekretariatet ingår att representera Västra Götalandsregionen i nationella och regionala nätverk.

 Kvalifikationer
Relevant högskole/universitetsexamen.

Du har erfarenhet av att leda projekt och processer med många olika aktörer och du bör ha erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.  Det är meriterande om du har lett projekt med sk trippelhelix; där offentlig sektor, akademin och näringsliv samverkar.

Personliga egenskaper
Du har ett stort intresse för samhällsutveckling, gärna inom området hållbara transporter. Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
3 - 6 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: 2013-04-01
visstidsanställning till 2014-06-30

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kollektivtrafiksekretariatet

Ansökan

Referens:
2013/815
Webbplats:
http://vgregion.mynetwork.se/what:job/jobID:19647/where:1/
Sista ansökningsdag:
2013-03-24


Senaste inkomna jobb