Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Regionutvecklare

Om tjänsten

Västra Götalandsregionen ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland.

Koncernkontoret är en del av Västra Götalandsregionen.

Idag arbetar drygt 1500 medarbetare på Koncernkontoret med utveckling av verksamheten och frågor som bland annat rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT. Verksamheten finns på flera orter i Västra Götaland. Uppdraget är att stödja politiska organ inom Västra Götalandsregionen, till exempel regionstyrelsen, och se till att politiska beslut förverkligas. Regiondirektören är tillika förvaltningschef för Koncernkontoret.

Koncernstab hälso- och sjukvård följer hälso- och sjukvårdsutvecklingen nationellt och internationellt samt bevakar förändringar vad gäller lagstiftning inom hälso- och sjukvårdens område. Koncernstab hälso- och sjukvård utvecklar, vägleder, stödjer, följer upp och analyserar hälso- och sjukvårdens innehåll och kvalitet. Koncernstaben får uppdrag från den politiska ledningen via fullmäktige, styrelser och nämnder samt från Västra Götalandsregionens tjänstemannaledning och koncernstabens ledningsgrupp.

Beskrivning
Enheten för primärvård ingår i Avdelningen Kvalitetsstyrning, uppdrag och avtal. Avdelningen ger stöd till hälso- och sjukvårdsstyrelsen och till hälso- och sjukvårdsnämnderna i deras uppdrag att se till att invånarnas behov av hälso- och sjukvård, tandvård och habiliteringsverksamhet tillgodoses.

Vi på Enheten för primärvård är en enhet som har varierade, utvecklande arbetsuppgifter och en samlad hög kompetens. Vi är 40 medarbetare som arbetar över hela regionen och utgår antingen från Borås, Göteborg, Mariestad, Skövde eller Uddevalla. Vårt uppdrag är  att tillgodose befolkningens behov av primärvård i de insatser som Västra Götalandsregionen tillhandahåller eller i samverkan med andra aktörer.

Vi utreder och kartlägger hälso- och sjukvårdsbehov, beställer och följer upp och kvalitetssäkrar primärvård. Avtalsformerna kan vara vårdöverenskommelser (egen regi), vårdval, samverkansavtal, eller upphandlade vårdavtal. En utgångspunkt för hela Koncernkontoret är att arbeta över avdelnings- och enhetsgränser och ta vara på fördelarna av varandras kompetenser och av att vara en stor organisation.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha arbetsuppgifter inom teamet för privata vårdgivare. Teamet ansvarar för avdelningens kontakter med privata vårdgivare som har avtal med Västra Götalandsregionen enligt den nationella lagstiftningen om läkarvårdsersättning och ersättning för fysioterapi, även kallat nationella taxan. I arbetsuppgifterna ingår att föra dialog med vårdgivare, arbeta fram tillämpningar för frågor med anknytning till privata vårdgivare, information/kommunikation inom området samt uppföljning av privata vårdgivares verksamhet.

Andra arbetsuppgifter inom enhet primärvård kan också bli aktuella.

Arbetet innebär också att du kommer att ha kontakt med och rapportera till presidier, hälso- och sjukvårdsnämnder och hälso- och sjukvårdsstyrelsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flera års arbetslivserfarenhet efter en relevant högskoleutbildning exempelvis inom hälso- och sjukvård eller förvaltning. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete inom rehabilitering.

Du bör ha en god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Din analytiska förmåga kommer väl till pass i tjänsten. Du ska ha förmåga att skapa engagemang och förtroendefulla relationer genom att du har ett professionellt förhållningssätt och är lyhörd och lätt att samarbeta med. Du ska kunna arbeta självständigt och i team. Du har lätt att uttrycka dig i tal och i skrift. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

- Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
- Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
- Feedback bidrar till vår utveckling.

Välkommen med din ansökan till ett viktigt och meningsfullt arbete!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Koncernkontoret, Koncernstab Hälso- & Sjukvård, Enheten för primärvård

Ansökan

Referens:
2019/1061
Webbplats:
https://vgregion.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:252395/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2019-03-05


Senaste inkomna jobb