Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Skolpliktshandläggare till Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med ca 15 000 medarbetare.

Förvaltningen ansvarar bland annat för alla kommunala grundskolor och gymnasieskolor inom Stockholms stad.


Enheten för ersättning och skolplikt finns på avdelningen för ekonomi och styrning. Medarbetarna på enheten hanterar ersättning och skolskjuts till fristående skolor. De hanterar också frågor som är kopplade till elevers skolplikt.


På enheten finns 22 medarbetare, varav 5 arbetar med skolpliktsfrågor. Enheten bildades för ett år sedan och vi utvecklar fortfarande nya arbetssätt och rutiner. Vi ser gärna att du vill vara med på vår utvecklingsresa!


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och utreda och handlägga ärenden som rör elevers skolplikt och rätt till utbildning. Arbetet handlar främst om att handlägga och följa upp samt utifrån skollagens bestämmelser vidta åtgärder i enskilda elevärenden. Uppdraget är brett och omfattar bland annat att skolpliktsbevaka elever som har en skolplacering hos annan huvudman och som har en betydande frånvaro. I uppdraget ingår att arbeta med förebyggande åtgärder bland annat genom att ge stöd och information till skolorna samt ta fram styr- och stöddokument.

På enheten pågår ett kontinuerligt utvecklingsarbete gällande skolpliktsuppdraget både vad gäller verksamheten och tillhörande IT-stöd. Det är viktigt att du som söker denna tjänst är intresserad av att delta i enhetens utvecklingsarbete. Arbetet är utåtriktat och du har mycket kontakt med skolor, andra myndigheter och vårdnadshavare etc. Du kommer att arbeta i ett team men också självständigt. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga men också kan prioritera och planera i ditt självständiga arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- akademisk examen som är relevant för den här ärendekategorin, t ex lärare, statsvetare eller jurist
- flera års dokumenterad erfarenhet av handläggning
- hög kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av arbete med skoljuridik
- erfarenhet av kvalificerat arbete på myndighet

Vi kommer lägga särskild vikt vid följande kompetenser:

Du har god initiativförmåga och driver dina processer framåt på ett ansvarsfullt och strukturerat sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och har ett konstruktivt förhållningsätt. Du är en stabil, lyhörd och kommunikativ person som uppskattar att samarbeta med andra människor. Du har ett gott omdöme och tar hänsyn till olika aspekter innan du agerar. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt anstränger dig för att leverera lösningar.

Övrigt

Anställningsformen är en visstidsanställning t.o.m. juni 2019.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Omgående
Visstidsanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Avd för ekonomi och styrning

Ansökan

Referens:
2017/7869
Webbplats:
https://stockholmsstad.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:179162/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2017-12-04


Senaste inkomna jobb