Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Sommarvikariat till informationsförsörjningsenheten och juridikenheten

Om tjänsten

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta.

Vi finns i Sundsvall och är drygt 600 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.

Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö med utmanande arbetsuppgifter, ansvar och tid att leva.ARBETSUPPGIFTER
Handläggare till informationsförsörjningsenheten:
Enheten ansvarar för att utveckla och samordna Bolagsverkets informationsförsörjning. Med våra kunders behov i fokus ska vi enkelt, effektivt och säkert tillgängliggöra informationen i våra register.

I rollen som handläggare kommer du främst via telefon eller mejl tillgodose våra kunders behov av att beställa handlingar ur våra register. Du kommer också att vara administratör för våra e-tjänster.

Sommarjurist till juridikavdelningen:
Juridikavdelningen har övergripande ansvar för den rättsliga styrningen på Bolagsverket och ger förutsättningar för att myndigheten bedriver en rättssäker verksamhet.

I rollen kommer du att ge stöd och råd internt inom myndigheten i olika juridiska frågor, med särskild inriktning mot frågor kring associationsrätt, känneteckensrätt och årsredovisningslagstiftning. Arbetet innebär även att skriva förslag på beslut och yttranden till domstol.KVALIFIKATIONER
Handläggare till informationsförsörjningsenheten:
Vi söker dig som studerar på gymnasienivå eller du som har slutfört dina gymnasiestudier. Har du telefonvana och/eller har erfarenhet från serviceyrke eller liknande arbetsuppgifter är det meriterande.

Vidare behöver du har ett kundvänligt och inlyssnande sätt där fokus och intresse är att leverera lösningar till kund. Du är van att ta egna initiativ och är bekväm med att fatta beslut. Som person är du lugn och kan kontrollera pressade situationer, du har även förmågan att anpassa dig till olika situationer.

Du behöver ha god datorvana och lätt för att kommunicera både på svenska- och engelska.

Sommarjurist till juridikavdelningen:
Vi söker dig som har avslutat dina gymnasiestudier och som nu har läst minst tre terminer på juristprogrammet. Har du erfarenhet av ärendehandläggning och myndighetsutövning är det meriterande.

Som person tror vi att du är noggrann, förtroendeingivande och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du har förmågan att ställa om till nya arbetssätt snabbt. Vidare är du tillmötesgående i ditt bemötande och kan samarbeta bra med andra.

Arbetet är varierande och självständigt och förutsätter att du har god analys- och problemlösningsförmåga samt ett strukturerat arbetssätt.ÖVRIGT
Som nyanställd hos oss i Bolagsverket kommer du att få introduktion och till en början hjälper vi dig att planera ditt arbete.

OBS! Du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
11 dagar - 3 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Anställningarna är tidsbegränsade och kan variera i både omfattning och längd.
Sommarjobb / Säsongsanställning
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Bolagsverket

Ansökan

Referens:
4/19
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=38d97d5b-6959-4c76-b268-569cd1cbabc7&publishCode=AMS&TK=25b294f3-27cc-4f1e-b379-3dc407cc00ac
Sista ansökningsdag:
2019-02-28


Senaste inkomna jobb