Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Specialist förebyggande arbete mot ekonomisk brottslighet

Om tjänsten

Vi vill skapa Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation. Hos Göteborgs Stad inköp och upphandling är vi cirka 70 kollegor som tillsammans varje dag gör skillnad för dem som bor, lever och verkar i Göteborg. Förvaltningen har sin placering i centra Göteborg och har som främsta uppdrag att leda, driva och utveckla Göteborgs Stads inköpsverksamhet och vägleda stadens medarbetare i deras inköpsuppdrag. Med en professionell inköpsorganisation och samlad kraft ska vi forma stadens hållbara avtryck och morgondagens Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi på Inköp och upphandling söker dig som vill vara vår specialist i det förebyggande arbetet mot ekonomisk brottslighet. Detta är en tjänst som kommer att utvecklas över tid och där möjligheterna är stora!

För att säkerställa att vi gör affärer med seriösa företag som i sin tur har seriösa underleverantörer, som betalar skatter, avgifter, och följer andra regler görs löpande kontroller och uppföljningar under avtalsprocessen. Detta arbete vill vi nu stärka med dig som har erfarenhet av att leda och driva processer samt erfarenhet inom utredande eller förebyggande arbete mot ekonomisk brottslighet. Tjänsten är placerad på förvaltningens hållbarhetsavdelning som idag utgörs av specialister inom miljö- och social hållbarhet.

Du ska med din kunskap och erfarenhet inom området vägleda och kvalitetssäkra vårt arbete på förvaltningen i det förebyggande arbetet mot ekonomisk brottslighet inom inköps- och upphandlingsområdet. På sikt kommer du även att fungera som ett stöd till övriga förvaltningar och bolag inom Göteborgs stad.

I ett första skede handlar det om att bygga upp och säkra rutiner och processer för ett långsiktigt förebyggande arbete samt öka kunskapen inom området hos oss på förvaltningen. Det kan innebära att definiera arbetssätt för att få in relevant information från beställare och avtalsanvändare om misstänkta oegentligheter. Det kan också handla om att vägleda kring våra processer för krav och uppföljning för att undvika att affärer görs med oseriösa företag.

Du kommer även att vara ett stöd till övriga på förvaltningen såsom upphandlare och avtalscontroller i frågor om skatter, avgifter och misstänkta oegentligheter. Som stöd i detta arbetar du även tillsammans med våra duktiga jurister.KVALIFIKATIONER
Detta är en roll som kräver att du har en god analytisk förmåga, vana att driva processer och att du har kunskap inom området. Detta betyder att du är duktig på att snabbt förstå det viktiga i den information du får och lätt kan applicera och förmedla din kunskap utifrån denna. Du hjälper till att tydliggöra och ger förslag på vägar framåt. Du kan guida i vilka kontaktytor vi behöver ha mot andra myndigheter och vilka system som kan vara lämpliga som stöd i processen.
Du är intresserad av stadens organisation och föreslår insatser för att förbättra förståelsen i staden för vikten av kontroll och uppföljning.

Vad kan vi erbjuda dig?

• Utvecklande och utmanande roll med stor möjlighet att göra skillnad
• En arbetsplats mitt i stan, fylld med olika kompetenser. Med allt från hållbarhetsspecialister, upphandlingsjurister, upphandlare och avtalscontrollers
• En förvaltning som vill framåt, utvecklas och skapa en hållbar stad.
• Erfarenhetsutbyte i det dagliga arbetet och långsiktig kompetensutveckling

Vem är du?
Du är trygg i dig själv, strukturerad och har stor vana att självständigt driva frågor och processer framåt. Du är en skicklig kommunikatör oavsett kommunikationssätt. Du kan på ett tydligt sätt förmedla dina kunskaper och förklara dina ställningstaganden. Du är lyhörd och har en god analytisk förmåga, detta innebär att du lätt prioriterar relevant information, analysera kärnan i ett problem och ger råd kring dess lösning.

Du har kunskap om och erfarenhet inom ekonomisk brottslighet och hur den kan upptäckas och arbetat i en roll där kontroll av leverantörer eller företag varit centralt. Du har den kunskap som krävs för att axla uppdraget vi har beskrivit och att vara vår specialist i förebyggande arbete gentemot ekonomisk brottslighet.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper, inom juridik, ekonomi eller annan för rollen relevant område. Kunskap kring inköp och upphandling är meriterande.

ÖVRIGT
Vårt erbjudande
Göteborg växer och våra ambitioner om en hållbar och jämlik stad är höga. På förvaltningen Inköp och upphandling gör du ett meningsfullt arbete som påverkar och gör skillnad för många. Hos oss får du, förutom kunniga och härliga kollegor, förmåner såsom kollektivtrafikkort, friskvårdsbidrag, massage, frukt, cykelersättning och spontana quiz.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Då detta är en ny tjänst kan tillträde ske snabbt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. .
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Göteborgs Stad , Inköp och upphandling

Ansökan

Referens:
A850611
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=d0e839c2-e9d9-4747-8a8f-39f42c2cc33e&publishCode=AMS&TK=8819e22e-90b9-4fcc-8016-ffaee078a487
Sista ansökningsdag:
2019-02-26


Senaste inkomna jobb