Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Teamchef Handel och myndighetssamverkan

Om tjänsten

Är du en tydlig och kommunikativ ledare som får saker att hända? Är du intresserad av mat, hälsa, djurskydd och miljö? Då kan detta vara ett jobb för dig. Livsmedelsverket erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla medborgare och viktiga samhällsfunktioner. Här arbetar landets främsta livsmedelsexperter inom bl.a. mikrobiologi, toxikologi, nutrition och kemi för att mat och dricksvatten ska vara säkert och matvanorna hälsosamma.

Avdelning Support stöder Sveriges kontrollmyndigheter och företag i tolkning och tillämpning av regler på livsmedelsområdet och bidrar till att utveckla livsmedelskontrollen i Sverige. Vi söker nu en teamchef till Team Handel och myndighetssamverkan.

Teamets uppgifter

Teamen på Avdelning Support bidrar till avdelningens och områdets gemensamma arbete med att utveckla livsmedelskontrollen och stödja företag i Sverige. Team Handel och myndighetssamverkan ansvarar särskilt för att utveckla och förvalta arbetet med att främja export till länder utanför EU. Teamet ansvarar också för stöd till Livsmedelsverkets gränskontrollpersonal och för information och rådgivning till företag rörande import och export av livsmedel. Teamet utgör Sveriges kontaktpunkt för Kommissionens varningssystem för att stoppa farliga livsmedel, Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF).

Ditt uppdrag

Som teamchef är ditt uppdrag att leda och coacha medarbetarna i teamet som idag är 12 personer.  Du har personalansvar med arbetsmiljöansvar och genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal. Vissa handläggande arbetsuppgifter ingår i tjänsten.

Tillsammans med avdelningschefen och dina teamchefskollegor ingår du i en mindre ledningsgrupp för planering, uppföljning och utveckling av verksamheten. Här bidrar du till att öka kvaliteten i kontrollen och värdet för livsmedelsföretagen av kontroll. I slutänden bidrar du därmed till att konsumenten har säkra livsmedel. Du medverkar även till att forma kultur och arbetssätt på avdelningen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk examen i kombination med flerårig erfarenhet av arbete med livsmedelsrelaterade frågor från myndighet eller livsmedelsföretag. Vi värdesätter erfarenhet från livsmedelskontroll, liksom erfarenhet från arbete inom export- eller importföretag inom livsmedelsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning. Vi vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Personliga egenskaper

VI söker dig som har förmågan att skapa engagemang kring uppsatta mål och som får dina medarbetare att utvecklas.Du fattar tydliga beslut och kan prioritera och delegera arbetsuppgifter. Självklart har du ett stort intresse för ledarskap och för att driva utvecklings- och förändringsarbete. Du  har ett strukturerat arbetssätt och är en prestigelös person med god självinsikt. Då arbetet präglas av mycket samarbete med både externa och interna aktörer är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och en förståelse för våra målgrupper. Livsmedelsverket befinner sig i ständig utveckling, varför lyhördhet och flexibilitet är viktigt för att lyckas med uppdraget. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: För ytterligare upplysningar är du välkommen att kontakta avdelningschef Jan Sjögren. Fackliga företrädare är Karin Neil Persson, Saco och David Foster, ST. Samtliga kan nås på telefonnummer 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2017-12-04

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Omgående, efter överenskommelse

Diarienummer: 2017/03124

Område/avdelning: Livsmedelskontrollen/Support

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tillsvidare, dagtid
Heltid
Lön:
Fast lön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Livsmedelsverket
Hemsida:
www.slv.se

Ansökan

Webbplats:
https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=359
Sista ansökningsdag:
2017-12-04


Senaste inkomna jobb