Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

trainee - jurist/utredare Sundsvalls kommun

Om tjänsten

Trainee Södra Norrland söker jurist/utredare med inriktning skoljuridik till Sundsvalls kommun

För information om Trainee Södra Norrland, gå till www.traineesodranorrland.se

Beskrivning av arbetsplatsen:

Inom barn- och utbildningsförvaltningen finns all kommunal utbildning från förskola till gymnasieskola samt Kulturskola. Vi är ca 3000 anställda. Barn- och utbildningskontoret, som är förvaltningen ledningskontor, är indelat i ekonomienhet, stab och HR-enhet.

Vi vill utöka Barn- och utbildningskontorets kompetens inom utredning och skoljuridik. Arbetet med elevernas rättssäkerhet samt kontorets och skolornas omfattande myndighetsutövning kräver kvalificerat utredningsarbete och juridisk kompetens. Vi vill förstärka kontorets arbete med att biträda förskolechefer och rektorer med skoljuridiskt stöd. Utöver skollagen och ett stort antal förordningar på skolans område lägger vi också i begreppet skoljuridik sådana rättsområden som t ex förvaltningsrätt inklusive regler om offentlighet och sekretess, viss familjerätt och viss arbetsrätt.

Vi vill tillsammans med en trainee som har mycket god kompetens i juridik och utredningsmetodik utveckla kontorets stödfunktioner till skolorna i sikte att 2021 vara Sveriges bästa skolkommun. 

Dina arbetsuppgifter

Som trainee ska du ge förvaltningsledning och skolledare kompetensstöd i skoljuridiska frågor exempelvis genom tolkning av författningar, rättsfall och praxis. Biträda kontorets enheter med kontroll-, analys- och utredningsarbete. 

Vi erbjuder en öppen och lärande arbetsmiljö med kunniga medarbetare. Du får självständiga utredningsuppdrag som skapar insikt i skolans juridiska områden och utveckling.

Vi söker dig som

är examinerad jurist alternativt har en bred samhällsvetenskaplig utbildning med juridisk påbyggnad.   

Du ska ha intresse för en politiskt styrd organisation. Du förväntas att på ett logiskt, strukturerat och lättförståeligt sätt kommunicera både internt och externt i såväl muntlig som skriftlig form. Du har ett utmärkt ordningssinne, ett strukturerat arbetssätt och en god samarbetsförmåga.

Som deltagare i Trainee Södra Norrland ska du vara beredd att ta dig an uppgifter i samarbete med andra, liksom att ta ansvar och arbeta självständigt. Du ska dessutom vara intresserad av att skapa framtidens välfärd med oss

Ytterligare upplysningar

* Ove Lundberg, utredare tel: 060-19 14 66,  070-348 70 75
* Agneta Ögren, stabschef, tel: 060-19 15 29,  070-663 82 09

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Läs gärna mer om Sundsvalls kommun på www.sundsvall.se

 

Välkommen med din ansökan!

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
heltid 2013-09-02 - 2014-12-31
Lön:
22 000:-

Arbetsplats

Arbetsplats:
Sundsvalls kommun Trainee Södra Norrland
Hemsida:
http://www.traineesodranorrland.se

Ansökan

Webbplats:
https://sundsvall.easycruit.com/vacancy/application/936161/85369?channel=amv&iso=se
Sista ansökningsdag:
2013-03-31


Senaste inkomna jobb