Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Utredare med juridisk inriktning

Om tjänsten

Politisk administration – grått och trist? Nej absolut inte! Som utredare hos oss befinner du mitt i händelsernas centrum och är delaktig i flera spännande processer som håller ett högt tempo. Den ena dagen är inte den andra lik.ARBETSUPPGIFTER
Som utredare ansvarar du för administrationen av kommunstyrelsens arbete. Det innebär att du skriver tjänsteskrivelser, föredrar ärenden vid beredning, sammanställer kallelse och deltar vid sammanträdet för att skriva protokollet. Även parlamentariska nämndens arbete faller under ditt ansvar.
Inom kanslienheten förekommer olika utredningsuppdrag – allt från att besvara en motion till att lämna yttrande på förslag från annan myndighet. I detta arbete är du en given kugge.
I tjänsten ingår också att stödja och ge råd till kommunens förvaltningar och bolag i deras juridiska arbete samt att vara kommunens expert gällande kommunallag, förvaltningslag och offentlighets- och sekretesslag.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning med rättsvetenskaplig inriktning. Vi ser helst att du har arbetat inom offentlig sektor och är bekant med den lagstiftning som är utgångspunkten för vårt verksamhetsområde till exempel kommunallag, förvaltningslag samt offentlighets- och sekretesslag.
Uppdraget som utredare har ett skriftligt fokus och därför är det viktigt att du kan uttrycka dig på ett korrekt och lättförståeligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid. Tjänstgöring kvällstid kan förekomma undantagsvis.
Tillsvidareanställning, tillträde: Snarast möjligt.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Nässjö kommun, Kommunledningskontoret

Ansökan

Referens:
A732719
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=01aa658c-29fc-4b44-a327-64826050871c&TK=72c073c9-1888-488c-bcda-d6f494a7a888
Sista ansökningsdag:
2017-12-08


Senaste inkomna jobb