Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Utredare till Skol- och fritidsförvaltningen

Om tjänsten

Du vill något. Det vill vi med!

Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Vill du vara med och arbeta för att alla barn och elever i Helsingborg ska få en god utbildning och ha en meningsfull fritid?

Avdelningen för resultat- och verksamhetsuppföljning ansvarar för att följa upp, utvärdera och analysera verksamhetens resultat för såväl kommunala som fristående förskolor, skolor och fritidsverksamheter inom Helsingborg. Avdelningen består idag av 9 medarbetare i olika yrkesroller såsom verksamhetscontrollers, statistiker, miljösamordnare samt en jurist.

Arbetet med tillsyn respektive insyn av fristående förskolor och skolor är en viktig del av avdelningens uppdrag. Vi söker nu en utredare med inriktning mot förskola och skola som vill vara med och utveckla detta arbete.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som utredare kommer du främst att arbeta med tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg samt insyn i fristående skolor. I arbetsuppgifterna ingår planering, dokumentstudier samt besök med intervjuer och observationer i fristående förskola och pedagogisk omsorg. Besök i verksamheterna innebär möten med företrädare för huvudmannen, förskolechefer och övrig personal, barn och föräldrar. Därefter skrivs tillsynsrapporter och beslutsförslag med bedömningar av situationen i de inspekterade verksamheterna.

I tjänsten ingår också arbetsuppgifter inom förvaltningens myndighetsansvar som exempelvis innefattar handläggning av ärenden till Skolinspektionen, samordna olika myndighetsuppgifter, skriva remissyttranden samt hantera inkomna klagomål.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskole-/akademisk utbildning och har goda kunskaper om skolväsendet. Arbetslivserfarenhet från myndighetsutövning vid tillsynsmyndighet, utrednings- och tillsynsarbete ses som särskilt meriterande. Det är en merit om du har erfarenhet av skoljuridiska frågor och/eller pedagogiskt arbete inom skolväsendet. Såväl utbildning inom, som erfarenhet av, förskola är meriterande.

Som person är du analytisk, noggrann, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du har en god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift samt mycket god förmåga att möta och kommunicera med andra människor. Du har kvalificerad utredarkompetens och är van att arbeta självständigt.

Låter detta som du? I så fall ser vi fram emot att få ta del av din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse.
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Helsingborgs stad, Skol- och fritidsförvaltningen Förvaltningsgemensamt

Ansökan

Referens:
C16416
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=eab2c079-7df4-4a3f-a750-4bac19af14e9&TK=5f575575-aff7-4992-a657-4672810f6c94
Sista ansökningsdag:
2017-12-03


Senaste inkomna jobb