Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Utvecklingsstrateg Ref nr 16-2013

Om tjänsten

Lomma kommun är belägen i västra Skåne utmed Öresundskusten och har ca 22 000 invånare. Närheten till havet, den höga kvaliteten på skola och barnomsorg samt mycket goda boendemiljöer präglar kommunen.

Under 2012 införde Lommas socialförvaltning en ny organisation för verksamheterna vård och omsorg, individ- och familjeomsorg och LSS-verksamhet. Förvaltningen är nu indelad i en avdelning för beställning och utveckling och en avdelning för kommunalt utförande. En stor del av verksamheterna drivs i privat regi.

Organisationen utmärks av gott ledarskap, satsning på utveckling och kompetens, stor frihet och hög kvalitet.

Vi står nu inför att rekrytera till tre ledande strategiska befattningar för utvecklingen av Socialförvaltningens verksamhetsområden; enhetschef för utveckling och administration, utvecklingsstrateg och kvalitetsstrateg.

Som utvecklingsstrateg tillhör du enheten för utveckling och administration.

Arbetsuppgifter

Nu tar vi ytterligare ett steg för att tillsammans hitta bättre arbetsmetoder och en tydligare samordning av förvaltningens utvecklingsarbete. I rollen ingår att arbete tvärsektoriellt inom förvaltningen, kommunen och med andra intressenter.

Som utvecklingsstrateg får du stort ansvar i en expansiv verksamhet och du kommer att vara verksam inom verksamhetsområdena vård och omsorg, individ- och familjeomsorg respektive LSS. Du kommer att vara underställd enhetschefen och arbeta nära aktörer både inom och utanför kommunen.

Dina huvudsakliga uppgifter blir samordning av förvaltningens övergripande utvecklingsarbete och samordning av upphandling av externa leverantörer. I uppdraget ingår också att administrativt samordna förvaltningens bostäder och verksamhetslokaler.

Du förväntas att lägga förslag som påverkar organisationens kvalitet, utveckling och effektivitet.

Som utvecklingsstrateg är du förvaltningens koordinator när det gäller samverkan i olika former. Du ska skapa och leda strategiska nätverk, projektgrupper och därmed stimulera utveckling men också skapa nya samverkansformer och strukturer.

Genom dina analyser/utredningar skapa underlag för utveckling men också kunna ge metod- och utvärderingsstöd inom förvaltningen.

I rollen ingår också att genom en aktiv omvärldsbevakning följa samhällsutveckling och lagstiftning/föreskrifter/allmänna råd, nationella riktlinjer och aktuell forskning inom området

Kvalifikationer

Du har av arbetsgivaren bedömd lämplig högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom verksamhetsområdet. Uppgiften kräver analytisk och strategisk förmåga, ett välstrukturerat arbetssätt och att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Du är självständig och ansvarstagande, du är flexibel och har lätt för att samarbeta samt tycker om att arbeta i komplexa strukturer. Som person är du prestigelös, lyssnande, analytisk och med en helhetssyn.

Vill du ha mer information, kontakta avdelningschef Lennart Eriksson på 040-641 12 32

Välkommen med din ansökan via vårt e-rekryteringssystem senast den 24 mars 2013 på www.lomma.se

I denna process samarbetar vi med NewPlacement AB.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
11 dagar - 3 månader, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Lomma kommun Socialförvaltningen
Hemsida:
http://www.lomma.se

Ansökan

Webbplats:
https://Lomma.easycruit.com/vacancy/application/938823/36810?channel=amv&iso=se
Sista ansökningsdag:
2013-03-24


Senaste inkomna jobb