Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Vikariat handläggare

Om tjänsten

Parti- och riksdagskansliet ger partiorganisationen, partiledningen och riksdagsgruppens 19 ledamöter politiskt stöd och sakkunnigt underlag, samt i förekommande fall även administrativ hjälp. Arbetet är förlagt till riksdagens lokaler i Stockholm. Vi söker nu en handläggare för ett föräldravikariat på heltid i ca 1 år.

Som handläggare ger man en eller flera riksdagsledamöter politiskt och administrativt stöd i arbetet i riksdagen och i valkretsen. Handläggaren förväntas även bistå riksdagsgruppen, partiledningen och andra tjänstemän med kompetens och underlag inom utskottets sakpolitiska områden.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som handläggare åt gruppledaren och följa frågor som behandlas i socialförsäkringsutskottet såsom att ta fram fakta, underlag och medverka i politikutvecklingsarbete. Du ska initiera och skriva pressmeddelanden, insändare, artiklar och kortare rapporter samt i viss mån ha egna kontakter med media. Att medverka i kontakter med partiorganisationen, andra organisationer och väljare samt att svara på telefonsamtal, e-post och brev är också en del av arbetet. I arbetsuppgifterna ingår det även att delta i projekt som rör partiorganisationen såsom att författa motionssvar till kongressen, rapporter samt att författa partimotioner i riksdagen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort politiskt intresse, har akademisk utbildning eller annan relevant erfarenhet samt delar de kristdemokratiska värderingarna. Du ska vara en god skribent och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi vill även att du ska ha erfarenhet av strategiskt och operativt mediearbete.

Vi förutsätter att du som person:
- har lätt för att sätta dig in i nya frågor
- tycker om och har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du är duktig på att arbeta självständigt
- är stresstålig, tycker om att hantera många arbetsuppgifter samtidigt och kan arbeta under tidspress
- är bra på att planera och strukturera ditt arbete samtidigt som du är kreativ och trivs med att ha varierande arbetsuppgifter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom arbetet kräver ett stort engagemang och hög servicenivå.

Då arbetsbelastningen periodvis kan variera krävs det att du är flexibel.

Tycker du att jobbet låter spännande? Välkommen att skicka ditt CV och ditt personliga brev senast den 28/3 till rekrytering@kristdemokraterna.se.

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
KRISTDEMOKRATERNA
Hemsida:
http://www.kristdemokraterna.se

Ansökan

Referens:
Kdprk 2013/02
E-postadress:
rekrytering@kristdemokraterna.se
Sista ansökningsdag:
2013-03-28


Senaste inkomna jobb