Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Vill du utveckla Sveriges drivmedelsberedskap?

Om tjänsten

Vill du utveckla Sveriges drivmedelsberedskap?

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Energimyndigheten har ett brett uppdrag att bidra till en trygg energiförsörjning, bl.a. utveckla och samordna samhällets krisberedskap och åtgärder för höjd beredskap inom energiberedskapsområdet samt stödja andra myndigheter med expertkompetens inom området. Myndigheten ska även planera, samordna och, i den utsträckning som regeringen föreskriver, genomföra ransoneringar och andra regleringar som gäller användning av energi.

Vi söker nu projektledare/utredare som vill ta ett grepp om utvecklingen av Sveriges drivmedelsberedskap!
Dina arbetsuppgifter

Du bidrar tillsammans med kollegor till att samhället har en god förmåga att förebygga och lindra konsekvenser av störningar och avbrott i drivmedelsförsörjningen i vardag, vid kris och inför höjd beredskap.

Arbetet innebär ett stort mått av samverkan internt och externt där du ska kunna representera myndigheten i olika sammanhang. Resor förekommer i tjänsten. Du ingår i Energimyndighetens energikrisorganisation och kan få operativa krishanteringsuppgifter.

Det är ett strategiskt och roligt uppdrag där man får verka för en trygg energiförsörjning med mycket varierande och breda arbetsuppgifter.

Låter det intressant? Då kanske det är dig vi söker!
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet, samt flera års yrkeslivserfarenhet med relevans för uppdraget.

Övrigt meriterande är erfarenheter/kunskaper om


• Tjänstemannarollens förutsättningar och/eller myndighetsutövning
• Projektledarrollen
• Sveriges drivmedelsberedskap
• Kunskap om metoder och pedagogik för kunskapsspridning

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som din samarbetsförmåga, din förmåga att strukturera och göra korrekta avvägningar och prioriteringar samt att du tar ansvar för dina uppgifter. Du har en god analytisk förmåga, tänker strategiskt och ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du har ett högt kvalitetsmedvetande. Det är naturligt för dig att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap samt att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras i samband med anställning. Du kan komma att krigsplaceras på myndigheten.

Välkommen med din ansökan!
Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 17 mars 2019
 
Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom ansökningsformuläret på vår hemsida - märk då din ansökan med dnr 2019-002873
Övrigt

Tjänsten är placerad på Energimyndighetens huvudkontor i Eskilstuna. Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.
Kontaktperson
 
Sara Linde
HR
016-544 20 86

Tony Abaji
Handläggare
016-544 20 41
Fackliga kontaktpersoner

Susanna Widstrand,
SACO-S,
tel. 016-544 24 65


Eva-Karin Magnusson,
ST,
tel 016-544 21 94

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Energimyndigheten
Hemsida:
http://www.energimyndigheten.se/

Ansökan

Webbplats:
http://www.energimyndigheten.se/ledigatjanster?rmpage=job&rmjob=273
Sista ansökningsdag:
2019-03-17


Senaste inkomna jobb