Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Skolskjutshandläggare

Om tjänsten

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

Gävle växer och målet är att vi 2030 ska vara 120 000 invånare. Gävle behöver då vara en attraktiv stad där människor trivs samt vill bo, leva och verka. Samtidigt har Gävle högt ställda mål om ett säkert och hållbart trafiksystem. Vi arbetar ständigt med att göra vår stad trygg och trafiksäker. I det arbetet prioriterar vi barn, äldre och funktionsnedsatta då de är grupper som är extra utsatta i dagens trafikmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som skolskjutshandläggare ansvarar du för ärenden om skolskjutsar och elevresor. Ditt uppdrag blir att handlägga, administrera och fatta beslut i dessa frågor utifrån gällande lagar och riktlinjer samt samordna den trafik som är särskilt upphandlad för skolskjuts. Vid behov ska du även genomföra utredningar och utvecklingsarbete kopplat till skolskjutsfrågor samt delta i arbetet kring upphandling av skolskjutstrafik. I arbetsuppgifterna ingår även att hantera frågor om trafiksäkerhet och tillgänglighet och att bevaka kollektivtrafikfrågor. Du kommer också att sköta praktisk planering av skolskjutsvägar och beslutsplanering via ett planeringsverktyg. Vi arbetar med ökad digitalisering av våra tjänster och ser gärna att du bidrar i det arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen som är relevant för ärendehandläggning på myndighet, till exempel samhällsvetare men även utbildning inom logistik kan vara relevant. Vi ser även att du har erfarenhet att arbeta med handläggning av ärenden samt utredning och har du erfarenhet av handläggning av skolskjutsärenden är det meriterande. Erfarenhet av upphandling enligt lagen om offentlig upphandling är meriterande.

Tjänsten förutsätter att du är process- och lösningsinriktad och tydlig i din kommunikation. Du har ett gott bemötande både mot kunder och kollegor. Tjänsten kräver även att du är noggrann med detaljer och samtidigt kan överblicka helheten och prioritera i stunden. Du har en tydlig struktur i ditt arbete och kan följa procedurer, instruktioner, föreskrifter och lagar. Du samlar information och förvaltar kunskap som kan vara till fördel för organisationen. Du har god förmåga att hantera krav och motgångar. Du förstår vikten av god service och anser att kundfokus ska tillgodoses med kvalitet.

Då vi är en liten grupp som arbetar gemensamt med olika arbetsuppgifter krävs både flexibilitet, smidighet och god kommunikationsförmåga. Du har lätt att anpassa dig till nya idéer och välkomnar och bidrar till förändring.

Du har god datorkunskap och goda kunskaper i Officepaketet särskilt i Word och Excel. Du har erfarenhet av att arbeta med datasystem för handläggning av ärenden samt viljan att kontinuerligt lära dig nya system. Att uttrycka dig lättbegripligt i svenska språket i tal och skrift är en självklarhet för dig. Erfarenhet av datasystemen Platina, Agresso och Cartesia skolskjuts är meriterande.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

KommunhandläggareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Gävle kommun, Samhällsbyggnad Gävle

Ansökan

Referens:
SBG 34/17
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=30783141-96ad-439a-b34d-ccbea1894879&TK=6f3a28d2-116e-457c-8932-ee5d8ce923ac
Sista ansökningsdag:
2017-12-11


Senaste inkomna jobb