Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Kriminalvårdsinspektör Anstalten Kalmar

Om tjänsten

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.seARBETSUPPGIFTER
Kriminalvården Region Öst har sitt verksamhetsområde i Östergötland, Småland samt på Gotland. Verksamhetsområde Kalmar består av anstalt, häkte och frivård. Häktet har 35 platser och anstalten har 57 platser, där de intagna företrädesvis är långtidsdömda. Vi söker nu en kriminalvårdsinspektör till anstalten Kalmar.

Som kriminalvårdsinspektör är du direkt underställd kriminalvårdschefen och har ett uppdrag att utveckla och leda verksamheten inom ditt ansvarsområde. I den dagliga verksamheten ska du leda 20 st medarbetare mot uppsatta mål genom uppföljning, utveckling och ständiga förbättringar inom områdena personal, klientverksamhet och ekonomi. Som kriminalvårdsinspektör ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Arbetet innebär även beredskapstjänstgöring.KVALIFIKATIONER
Du har akademisk examen inom det beteendevetenskapliga eller juridiska området eller annan utbildning/erfarenhet myndigheten finner likvärdig. Erfarenhet av arbetsledning är ett krav. B-körkort erfordras. Meriterande är erfarenhet av kriminalvårdsarbete.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Personliga egenskaper som bedöms viktiga är ledaregenskaper, stresstålighet, samarbetsförmåga, förmåga att hantera konfliktsituationer, förändringsbenägenhet samt förmåga att se helhetsperspektiv. Vi söker dig med god analys- och omdömesförmåga och med kreativitet som främjar utveckling och nytänkande. Vi vill att du ska ha förmåga att arbeta metodiskt och planera, prioritera och fördela dina resurser effektivt. Du uppskattar att vara operativ i det dagliga arbetet, trivs med att arbeta i ett högt tempo med ett brett uppdrag och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och mognad.

KriminalvårdsinspektörVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Dagtid. Individuell lönesättning tillämpas.
Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse, upphör: Provanställning kan komma att tillämpas.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kriminalvården, VO Kalmar
Hemsida:
http://Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Ansökan

Referens:
A319611
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=f24994a7-8ea8-4d08-b0dc-2e30d3662e24&TK=51529fe1-0ac2-4663-b778-f70fb24d3e0b
Sista ansökningsdag:
2013-04-07
Övrigt:
Du söker tjänsten genom länken i denna annons. OBSERVERA: Vi tar INTE emot ansökningar via brev eller e-mail. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du har sökt första gången, kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Kriminalvården eller jobb hos andra organisationer som är anslutna till Offentliga Jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. Din ansökan till en specifik tjänst med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Kriminalvårdens rekryteringsansvariga. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Senaste inkomna jobb