Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Kultursamordnare

Om tjänsten

Strömstads kommun erbjuder meningsfulla jobb där du kan göra skillnad för både invånare och besökare. Som medarbetare bidrar du till kommunens vision om en internationell småstad med livskvalitet, natur och friluftsliv i världsklass! Kommunen växer och har idag drygt 13 000 invånare. Som Strömstads största arbetsgivare kan vi erbjuda goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Vi eftersträvar balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Strömstads kommun söker en ny kultursamordnare som ska hjälpa till att utveckla kulturlivet i Strömstad. Att vara kultursamordnare i Strömstad innebär ett omväxlande arbete. Här finns ett rikt kulturliv med många aktörer, aktivitetsnivån är hög!

ARBETSUPPGIFTER
Som kultursamordnare blir din roll att stödja och stimulera utvecklingen av kulturlivet genom att organisera och verka för ett aktivt samarbete och nätverkande med föreningsliv, civilsamhälle samt enskilda aktörer och invånare. Kultursamordnaren har ett nära samarbete med kommunens olika förvaltningar och avdelningar. Det ligger i uppdraget att hitta och utveckla goda samarbetsformer både internt och externt.

Kulturarbetet styrs av kommunens kulturstrategi (ny strategi beräknas antas politiskt innan årsskiftet) som kompletteras av 4-åriga kulturprogram samt årliga verksamhetsplaner. Huvudinriktningen för kulturansvaret ska riktas till barn- och ungdom.

Kultursamordnarens huvuduppgifter:

• Ansvara för det nyinrättade, kommunala kulturhusets utveckling.
Planerad invigning sker under mars 2018. Det är föreningslivet och andra aktörer som ska fylla huset med aktiviteter, kommunens roll blir att skapa förutsättningarna.

• Bedriva verksamhet i konsthallen Lokstallet.
Genom stöd av regionen bedriver kommunen en konsthall, som håller öppet under sommarmånaderna.

• Ansvara för Västra Götalands litterära residens i Strömstad.
Till residenset bjuds författare och översättare till månadslånga arbetsvistelser.

• Arrangera enstaka kulturevent.
Några exempel: WWF, återkommande evenemang i stadshuset, litteraturbesök.

• Stötta föreningslivet genom aktivt samarbete och nätverkande samt samverka med kommuner, Fyrbodal, VG-regionen och andra organisationer avseende kulturfrågor.

• Övergripande ansvar för kulturarvsfrågor och för kommunens offentliga konst.

• Övergripande ansvar för lokaler inom kulturområdet och därmed förknippad verksamhet.

• Ansvara för handläggning av bidrag till föreningar och arrangörer.

• Med hjälp av analys, strategi och helhetssyn planera, strukturera och följa upp kulturverksamheten. I arbetet ingår att vara ansvarig för kulturverksamhetens ekonomi, budget, författa tjänsteskrivelser och vid behov bereda ärenden inför politiska beslut. Kontering av fakturor, svara på mail, diarieföring och andra administrativa uppgifter måste utföras parallellt med övrig verksamhet.

Kultursamordnaren rapporterar till utvecklingschefen och ingår i utvecklingsavdelningen. Avdelningen utgör kommunchefens stöd i ledningen av kommunövergripande uppdrag.

KVALIFIKATIONER
Som person behöver du gilla människor och vara serviceinriktad. Kultursamordnaren har många kontakter och ett stort nätverk. Det är ofta flera parallella projekt på gång samtidigt. Arbetet kräver en kreativitet, men också en flexibilitet där man ibland måste prioritera bland sina arbetsuppgifter. Egenskaper som struktur och ordning är ett måste för denna tjänst.

Vi förutsätter att du har intresse och erfarenhet av kulturlivet samt besitter en viss arrangörsvana.

Några års erfarenhet av projektledning och samordning är ett krav. Har du även erfarenhet av en politisk organisation eller kommunal verksamhet är detta ett plus.

Du ska ha en akademisk utbildning inom adekvat område, samt några års erfarenhet inom liknande verksamhet. Tjänstens fokus har ett starkt samhälls- och samordningsfokus vilket ger att en utbildning inom detta område ligger nära till hands.


ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

KultursekreterareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Strömstad kommun, Strategiavdelningen
Hemsida:
http://www.stromstad.se

Ansökan

Referens:
A731822/2017
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=1ce8c748-100d-4f0a-9b76-24860b511948&TK=4c7c87fd-1c60-402b-a5e9-f736df726c2c
Sista ansökningsdag:
2017-12-19


Senaste inkomna jobb