Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Klimat- och energistrateg

Om tjänsten

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 210 personer och vår chef är landshövding Kenneth Johansson.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du göra nytta hos oss på Länsstyrelsen.

Till vår nybildande grupp för miljöstrategiskt arbete söker vi nu ett antal nya medarbetare.

Du kommer att ansvara för arbetet med vår klimat- och energistrategi. Det betyder bland annat att du ska medverka till att strategin implementeras hos våra externa aktörer. Det innebär också att det är du som leder arbetet i länets klimatråd. Arbetet innebär också att du bistår i gruppens arbete med frågor som rör klimat och energifrågor samt vid tillfällen vara kontaktperson i projekt som Länsstyrelsen stödjer.

Du har akademisk utbildning inom naturvetenskap alternativt är du samhällsvetare. Om du har utbildning inom energiområdet ser vi det som positivt.

Vi tror att du har erfarenhet från arbete med klimat och energifrågor. Om du har arbetat med miljöstrategiskt arbete är det mycket positivt. Erfarenhet från arbete som projektledare är viktigt i detta arbete.

Du är en person som tycker om att driva dig själv och andra mot uppsatta mål. Du vill ha ett helhetgrepp på ditt område och identifiera de viktigaste åtgärderna.

Att samverka med andra och därigenom fånga upp idéer och information är något som du tycker om och är bra på. Det är viktigt att du har förmåga att se helheter och därigenom se Länsstyrelsens roll i samverkan med andra aktörer.

I denna rekrytering samarbetar vi med Testhuset. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Bengt Libäck på telefon 0705-947277.

Vi vill ha din ansökan senast den 24 mars på www.testhuset.com.

Miljö- och klimatstrategVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
TESTHUSET VÄRMLAND

Ansökan

Sista ansökningsdag:
2013-03-24


Senaste inkomna jobb