Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Infrastrukturstrateg till Enheten för samhällsplanering i Malmö

Om tjänsten

Gör skillnad. Varje dag.

Enheten för samhällsplanering arbetar med kopplingen regional utveckling och fysisk planering. Enhetens huvudansvar är arbetet med långsiktig infrastrukturplanering, hållbart resande, Sverigeförhandlingen och Strukturbild för Skåne som är ett samverkansprojekt med syfte att belysa samspelet mellan bebyggelsestruktur, infrastruktur och grönstruktur. Enheten ansvarar även för Region Skånes hantering av remisser enligt Plan- och Bygglagen, bostadsförsörjning och infrastrukturärenden samt arkitekturpris, designstipendier och arrangemang kring utdelning av dessa.

Vi är i dagsläget 24 engagerade medarbetare som nu vill välkomna en till kollega.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som infrastrukturstrateg sker i en utvecklingsinriktad miljö med stora möjligheter till lärande och utveckling av kontaktnät. Samtliga av Skånes kommuner ingår som samarbetspartners, liksom grannregioner såväl inom Sverige som EU.

Följande delar ingår i tjänsten som infrastrukturstrateg:
- Driva arbetet avseende Sverigeförhandlingen med fokus på genomförande och samverkan med kommunerna.
- Medverka i arbetet kring nationell infrastrukturplan och driva arbetet avseende strategiskt påverkansarbete för skånska prioriteringar.
- Medverka i arbetet kring den långsiktiga infrastrukturplaneringen i Skåne, till exempel genom analyser, underlag och samarbetsnätverk.
- Delta i arbetet med att ta fram en regional transportinfrastrukturplan för Skåne.
- Medverka i och leda regionala, interregionala och europeiska utvecklingsprojekt och utredningar med fokus på infrastruktur och samhällsplanering.
- Delta i arbetet avseende Greater Copenhagen & Skåne committe arbete avseende beslutad Trafikcharter.
- Handlägga remisser avseende infrastruktur.
- Ta fram underlag för den politiska organisationen.

Resor i tjänsten ingår, huvudsakligen inom Skåne och övriga Sverige, men även resor internationellt kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs utbildning på högskolenivå med inriktning mot infrastruktur eller samhällsplanering såsom civilingenjör, samhällsplanerare eller annan motsvarande utbildning. Det är fördelaktigt med utbildning inom processledning, fysisk planering, kommunikation och/eller projektledning.

Vidare ser vi att du har erfarenhet som projektledare, gärna även som teamchef eller motsvarande med erfarenhet av att leda andra. För att lyckas i tjänsten har du dessutom erfarenhet från utvecklings- och planeringsarbete inom infrastruktur, trafikering och/eller fysisk planering. Därutöver är det en fördel om du har erfarenhet av att driva utvecklings- och processarbete samt arbete med processen kring nationell infrastrukturplan. För tjänsten krävs även vana att arbeta med att ta fram underlag, skriva och analysera i skrift, och vana att framträda inför grupper.

Har du erfarenhet av arbete med infrastrukturplanering på strategisk nivå i kommun eller region är det meriterande. Det är även önskvärt med erfarenhet av strategisk kommunikation och nationell påverkan samt erfarenhet av att ha arbetat i politiska organisationer. Vi ser positivt på kunskap i ArcGIS/ArcView och indesign.

Som person är du självgående, resultatinriktad och analytisk med förmåga att sammanväga olika perspektiv och utrycka det i tal och skrift. Du har en förmåga att hantera flertalet processer och uppgifter där du prioriterar och driver arbetet. Det är viktigt att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. En lätthet för att skapa kontakt med människor är av stor vikt då du i tjänsten förväntas bygga positiva relationer med olika samarbetspartners. Vidare är du utåtriktad och brinner för nätverkande och att få engagera människor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ditt engagemang för infrastrukturfrågor i Skåne.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

SamhällsplanerareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Arbetstiden är förlagd dagtid, måndag till fredag.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Skåne, Koncernkontoret

Ansökan

Referens:
A729996
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=54ca42a2-9fd8-4353-8455-697ef45a764b&TK=d493d03b-a80f-4dd2-8bf5-7a62a97468a6
Sista ansökningsdag:
2017-12-11


Senaste inkomna jobb