Warning: mktime() expects parameter 6 to be long, string given in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/page/viewJob.php on line 38
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Projektledare Förstudier

Om tjänsten

SL är sedan 1 januari 2013 Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting. Med samma uppdrag, i ny organisatorisk kostym och i tydligare samverkan med övriga landstingsförvaltningar i arbetet att nå visionen – Europas mest attraktiva storstadsregion.

Vi söker Projektledare förstudier till framtidens infrastruktursatsningar

Prognoserna pekar på en ökad inflyttning till Stockholmsregionen - bara under 2011 växte Stockholms län med över 37 000 personer. Till 2020 väntas befolkningen växa med ytterligare ett Malmö. Frågan är hur vi löser trafikproppen på sikt och hittar den bästa lösningen för att utveckla trafikutbudet, hållbara alternativ och samtidigt möta ett ökat resande?

Nu när en av våra kollegor väljer att gå vidare internt, söker vi en projektledare som har intresse och erfarenhet av samhällsplanering eller trafikplanering/utredning och som känner sig redo att fortsätta driva våra stora infrastrukturförstudier.

Om tjänsten
Fokus i tjänsten ligger på förstudier och idéstudier för spårutbyggnad. Som projektledare Förstudier tar du stöd av fyrstegsprincipen och leder du arbetet med att ta fram underlag, problembeskrivning, effekt- och konsekvensbeskrivning och förslag på åtgärder som underlag för beslut. Vilken lösning blir bäst ur ett miljö-, kapacitets- och samhällsekonomiskt perspektiv? När det har beslutats om vilken lösning som är den bästa görs en fördjupad förstudie med mer detaljerade sträckningsstudier och framtagande av avtal med olika intressenter. Även sådana fördjupade förstudier kommer att ligga i tjänsten.

Just nu pågår flera stora utredningar och arbete för att förbereda för ett växande Stockholm. Hos oss får du arbeta med stora, klart definierade projekt, som t.ex. Spårväg Syd, där det nu ska göras en fördjupad förstudie.

Med tanke på att kollektivtrafik och dess utformning berör många intressenter är samråd, dialog och förankring grunden i analysen och underlagen. För dig som tycker om att samordna och ha många kontaktytor är detta en givande och utvecklande roll. Du kommer att möta både representanter från kommun och landsting, intresseorganisationer m.fl. under projektets gång samt även internt i form av bl.a. strateger och analytiker.

Förutom våra två Projektledare Förstudier är vi 9 personer som arbetar med att ta strategiskt grepp på Spårtrafikplanering, Fordon, Bana-el-signal och Tunnel. Fokus ligger just på trafikteknisk utveckling och strategier. Med våra olika specialistkompetenser arbetar vi tillsammans med att ta fram strategier för nya trafikkoncept, standarder för nybyggnation och underhåll.

Din utbildning och erfarenhet
Kanske arbetar du redan idag med samhällsplanering, trafikstrategier eller åtgärdsvalsstudier idag, men längtar efter att få följa resultaten hela vägen?

Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta med utredningar inom trafikområdet. I och med att vi agerar som projektledare och ansvarar för projekten hela vägen är även detta en viktig erfarenhet att ha. Utbildningsbakgrund kan vara civilingenjör, nationalekonomi eller samhällsbyggnad.

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. För mer information kontakta Anna Setterberg, telefon 08-764 25 83.

Fackliga kontaktpersoner för SACO är Martin Lindahl, tfn: 08-686 4012 och för Vision (SKTF) Arne Grundberg, tfn: 08-686 1888.

Ansök och bifoga ditt CV på sl.se/jobb.

Vänligen skicka din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

SamhällsplanerareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Dag
,
Heltid
,
Tillsvidareanställning

Arbetsplats

Arbetsplats:
AB Storstockholms Lokaltrafik
Hemsida:
http://www.sl.se

Ansökan

Webbplats:
http://web101.reachmee.com/I003/sl/se/iframeWrapper.htm?rmpage=job&rmjob=809%26pp%3D12


Senaste inkomna jobb