Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Samhällsplanerare inom social hållbarhet

Om tjänsten

Vill du vara med och forma framtidens Nynäshamn i rollen som samhällsplanerare? Nynäshamns kommun växer och förändras nu snabbt och det finns stor utvecklingspotential att vara med och påverka samhällsutvecklingen.

Planeringen av det framtida samhället är ett lagarbete med många inblandade och du kommer att ha en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att våra tätorter blir hållbara ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i många år framåt. Tillsammans med andra avdelningar och förvaltningar skapar medarbetarna på Planeringsavdelningen förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar kommun.

Planeringsavdelningen på Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för att leda, utveckla och följa upp den översiktliga planeringen och bostadsförsörjningen. I uppdraget ingår att omsätta planeringsvisioner och politiska mål till övergripande program, översiktliga planer och strategier och verktyg för hållbar samhällsplanering. Avdelningen ansvarar för hantering av remisser och motioner och är en resurs när det gäller omvärldsbevakning i projekt och nätverk inom kommunen, externt och i internationella frågor. Vi har bland annat nyligen påbörjat arbetet med en ny översiktsplan. Arbetet sker i samverkan med medborgare, politiker och andra tjänstepersoner.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som samhällsplanerare inom social hållbarhet kommer du att samordna kommunens övergripande flyktingmottagning, arbeta med folkhälsofrågor samt i övrigt arbeta med frågor kopplat till social hållbarhet.

Du agerar rådgivande såväl internt till andra enheter och avdelningar som externt till allmänhet och konsulter. Du medverkar i utvecklingen av planer, policys och program. Det kan till exempel vara att tillföra ett socialt hållbarhetsperspektiv i den fysiska planeringen. Du genomför egna utredningar och analyser inom verksamhetsområdet. Du kommer även att bereda remisser kopplat till integration- och flyktingfrågor, folkhälsa eller annat som rör planeringsavdelningen. Ett av uppdragen blir att medverka i arbetet med att ta fram en ny kommunal organisation för folkhälsoarbetet.

Du samordnar kontakter i integration- och flyktingfrågor med länsstyrelsen, Migrationsverket och StorSthlm och säkerställer att kommunen får del av statliga och regionala medel avsett för verksamhet inom ramen för flyktingmottagande, folkhälsa och social hållbarhet . Vidare har du kontakter med civilsamhället och föreningslivet. Du deltar i olika nätverk och grupperingar med andra kommuner och speciellt inom ramen för Södertörnssamarbetet. Omvärldsbevakning ingår som en naturlig del i uppdraget.

Tjänsten är ett vikariat till och med 2018.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen har du samhällsstrategisk eller beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller har förvärvat motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har erfarenhet av samhällsbyggnadsfrågor och har arbetat med frågor kopplade till social hållbarhet, gärna integration/flyktingfrågor eller folkhälsa.

Förutom gedigna kunskaper och erfarenhet av att se frågor ur ett socialt hållbarhetsperspektiv behöver du kunna kommunicera, förankra och övertyga vikten av att genomföra och fullfölja fattade beslut och framtagna styrdokument internt. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, van att ta genomtänkta initiativ och arbetar bra med andra genom att vara lyhörd och smidig. Du har en god förmåga och förståelse för andra människors situation och perspektiv utan att ta över dessa.

I ditt arbete utgår du från en välplanerad struktur med prioriteringar men kan med lätthet ställa om efter ändrade omständigheter, du ser hellre möjligheter än hinder. Du har en positiv inställning till jobbet, verksamheten och uppdraget och hanterar dina arbetsrelationer på ett professionellt sätt.

ÖVRIGT
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

SamhällsplanerareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Nynäshamns kommun, Avdelningen för planering och samhällsutveckling

Ansökan

Referens:
KS/2017/0459/023
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=ef2e5c8d-bf4f-4f33-bcdf-2755ca927c94&TK=7dc42351-0d99-4cd4-8046-1b9bab48dab4
Sista ansökningsdag:
2017-12-08


Senaste inkomna jobb