Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Projektledare till Programkontoret på Skånetrafiken

Om tjänsten

Gör skillnad. Varje dag.

Programkontoret är en enhet som etablerades under 2016. Enheten leder och styr Skånetrafikens program, projekt och förändringsinitiativ som drivs för att verkställa organisationens strategiska inriktning och nå kollektivtrafikbranschens fördubblingsmål till år 2020. Idag består vår enhet av tre seniora projektledare, fyra projektledningskonsulter och knyter till sig personer med den kompetens som behövs. Programkontoret ingår i en ny avdelning från 1 januari 2018, Strategi och affärsstöd.

Vi står nu inför uppstarten av flera nya projekt och program som innebär stora satsningar inom trafiklösningar, produkter och tjänster som kommer att möta våra kunder under åren 2020-2030. För att möta det ökade behovet av komplex projektledning förstärker vi därför nu vår organisation med en projektledare och en programledare.

ARBETSUPPGIFTER
Om vi ska lyckas leverera en stark kundupplevelse räcker det inte med att ha de bästa strategierna och planerna utan framgången avgörs i implementeringen av vår trafik, av våra produkter och tjänster. Som projektledare ansvarar du för och leder implementeringen och kommer ha en mycket viktig roll hos oss.

Projekten är ofta komplexa med många intressenter och kan samtidigt komma att påverka hundratusentals resenärer varje dag. Du kan påverka och göra skillnad, dina vänner kommer veta vad du gör och alla kommer ha en åsikt. Du måste gilla den situationen!

Skånetrafiken står inför uppstarten av ett helt nytt tågsystem med arbetsnamnet System 3 (Dubbeldäckartåg). Detta skall trafikera Helsingborg-Köpenhamn. Detta kräver en riktigt bred och erfaren projektledare.

I rollen som projektledare ingår det i dina arbetsuppgifter att:
- Driva projekt inom dessa områden:
o Affärer & trafik
o Produkter & tjänster
o Infrastruktur
o Interna stöd
- Stödja och höja organisationens befintliga projektledare och –deltagares projektförmåga
- Bidra med att ta fram och förbättra utvecklingsprocesser och projektmetodik
- Öka organisationens projektmognad och förmåga att leverera

Du kommer även att bidra i enhetens övriga arbete utifrån din kompetens med bland annat:
- Kravhantering
- Riskhantering
- Verksamhetsplanering

Tjänsten är placerad i Hässleholm men då vi har verksamhet över hela Skåne kan det krävas en del arbete på olika orter runt om i regionen, främst Malmö och Lund. Det kan också bli aktuellt med samarbete med andra regioner och länder, främst Danmark. Du rapporterar till chefen för programkontoret, som rapporterar samtliga projekt och program direkt till Skånetrafikens trafikdirektör.

KVALIFIKATIONER
Till tjänsten som projektledare söker vi dig som är målmedveten och som kan agera effektivt och få saker att hända, såväl stort som smått. Du har för vana att leda och driva projekt framåt, att ta ett helhetsperspektiv och har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Prestigelöshet och förändringsbenägenhet ser vi som självklarheter.

Du som söker bör ha en högskole- eller universitetsutbildning inom teknik, ekonomi, industriell ekonomi, beteendevetenskap eller motsvarande och skall ha minst fem års praktisk erfarenhet av en projektledarroll. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet från kravhantering, riskhantering, upphandling/inköp, affärsjuridik eller förändringsledning och du får gärna ha erfarenhet från en affärsdriven verksamhet.

Vi välkomnar alla sökande oavsett bakgrund. Då vi strävar efter en jämn könsfördelning på vår enhet ser vi gärna kvinnliga sökande. Att du har ett samhällsintresse och delar Region Skånes värderingar välkomnande, drivande, omtanke och respekt ser vi som en självklarhet.

Vill du vara med och förändra livskvaliteten för de boende i Skåne, sök och bli vår nästa projektledare! Då vi tillämpar ett löpande urval ser vi fram emot din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

På Skånetrafiken är vi cirka 370 anställda som arbetar med allt från verksamhetsutveckling, upphandling, trafikplanering, marknadsföring, färdtjänsthandläggning, IT och kundtjänst. Vi arbetar med att utveckla vår trafik och våra tjänster för att våra kunder, som i dagsläget uppgår till 250 000 om dagen, ska kunna resa på ett enkelt och hållbart sätt. Vi arbetar i en visions- och värderingsstyrd organisation med målet ställt på fler och nöjdare kunder.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Trafikplanerare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Skåne, Skånetrafiken

Ansökan

Referens:
A732686
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=9992bbe8-bda6-432a-a65b-419e8367f5e5&TK=6757ced8-eeb7-463c-91e2-8cc3b30605e8
Sista ansökningsdag:
2017-12-11


Senaste inkomna jobb