Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Trafikanalytiker

Om tjänsten

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Trafikanalytiker

Vill du arbeta med att förbättra och effektivisera trafiken i din region? Behovet av analyser och stöd till samhällsplanerarna är stort. Vi har därför behov av en trafikanalytiker med kunskap om trafikanalyser, samhällsekonomiska bedömningar/kalkyler. Du kommer att vara en av tre i vårt team. På nationell nivå har vi ett expertcenter som är till för övriga organisationen och har experter inom statistik, järnvägskapacitet, samhällsekonomi och trafikprognoser. I Trafikverket har vi således en stor kompetens och du har möjlighet att lära och utvecklas av våra duktiga medarbetare som är specialiserade inom olika områden.

Du arbetar i tidiga skeden med underlag till den långsiktiga planeringen i form av trafikanalyser, kapacitets- och samhällsekonomiska analyser samt effektsamband. Du planerar, driver och genomför arbetsuppgifter självständigt inom området. I arbetsuppgifterna ingår att koordinera, leda och samordna resurser och aktiviteter inom ramen för uppdraget. Du har med andra ord möjlighet att med din kompetens påverka och bidra till trafikplaneringen i regionen.

I rollen ingår att:
- Samordna och kvalitetssäkra samlade effektbedömningar (SEB).
- Genomföra och samordna kalkyler, trafikanalyser och kapacitetsanalyser.
- Stötta samhällsplanerarna i frågor som rör beräkningsbara effekter av åtgärder i och kring vägtrafiksystemet, effekter på trängsel och tillgänglighet av trafikgenerering på grund av ny bebyggelse.
- Delta i och genomföra åtgärdsvalsstudier.
- Upprätthålla en hög kvalitet och kunskap kring nulägesdata kring resande och trafik i hela regionen för att bland annat kunna följa upp effekten av åtgärder.
- Delta i utveckling av, och tillämpa, prognos-, trafik- och samhällsekonomiska metoder och modeller för transportområdet.
- Ta fram erforderliga beslutsunderlag inom området.
- Bidra till utveckling av effektsamband och indata för hela Trafikverket.

Du som söker har högskoleexamen om minst 240 hp/160 p med inriktning nationalekonomi, logistik, matematik, trafikplanering, trafikmodeller eller fysisk planering. Alternativt har du motsvarande utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig. Du har minst 3 års yrkeserfarenhet inom relevant område. För att lyckas i tjänsten krävs det att du har erfarenhet av att driva utredningar. Du har även kunskap om trafikanalyser och om samhällsekonomiska bedömningar/kalkyler.

Det är meriterande om du har vana av att arbeta med någon av Trafikverkets modeller Sampers, Samkalk, Eva eller Capcal. Det är meriterande om du dessutom har kunskap om prognoser och transportsystemets funktion, erfarenhet av järnvägsanalyser med Bansek, EMME/Sampers, Samkalk, Eva eller GC-kalk samt andra trafikanalysverktyg såsom exempelvis VISUM. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av åtgärdssvalstudier, erfarenhet att arbeta som beställare och från konsultupphandlingar samt projektledning.

Att hantera komplexa, ibland oklart definierade, problem är en del av arbetet och ställer krav på att du är analytisk, lösningsorienterad och har förmåga att tänka nytt. Vidare krävs att du är självgående och har en stor portion noggrannhet i genomförande av dina arbetsuppgifter.

I rollen som trafikanalytiker kommer du företräda Trafikverket gentemot externa och interna samarbetspartners vilket ställer stora krav på att du är kommunikativ och på ett tydligt sätt kan förmedla ett budskap och prata inför andra. Du har en god samarbetsförmåga och är duktig på att skapa och bibehålla relationer.

Körkort för personbil är ett krav då resor förekommer i tjänsten. Du talar och skriver svenska obehindrat.

Trafikplanerare, offentlig förvaltningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tillsvidareanställd
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Trafikverket
Hemsida:
www.trafikverket.se

Ansökan

Referens:
13:2017:170
Webbplats:
http://extern.heroma.se/PROD/TRV_P/EXTERNWEBBV2/LedigaJobb/EW2PageAnnons.aspx?arenderef=5617922115934732292&benamning=Trafikanalytiker
Sista ansökningsdag:
2017-12-11
Övrigt:
via webb


Senaste inkomna jobb