Warning: mktime() expects parameter 6 to be long, string given in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/page/viewJob.php on line 38
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Trafikanalytiker

Om tjänsten

SL är sedan 1 januari 2013 Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting. Med samma uppdrag, i ny organisatorisk kostym och i tydligare samverkan med övriga landstingsförvaltningar i arbetet att nå visionen – Europas mest attraktiva storstadsregion.

Vill du vara en del av samhällsutbyggnaden i Stockholms län?
Vill du ansvara för Trafikförvaltningens arbete med trafikanalys och delta i vårt strategiska arbete förframtida kollektivtrafik i regionen?
Då har vi jobbet för dig!

Om tjänsten
Till avdelningen för Strategisk utveckling och Analyssektionen söker vi nu en Trafikanalytiker. Sektionen har en central roll inom Trafikförvaltningens strategiska arbete och bidrar med kompetens och analysunderlag till omfattande projekt rörande ny infrastruktur, ny trafikering och större strategiska utredningar.

Som trafikanalytiker deltar du i Trafikförvaltningens arbete med idéstudier, förstudier och strategier genom att analysera och prognostisera kollektivtrafiken i framtidens Stockholm utifrån ett tidsperspektiv om tio - trettio år framåt.

Bland dina arbetsuppgifter ingår:
- Utformande och beställning av trafikanalyser
- Utvärdering av analysresultat
- Kommunicerande av analysresultat till berörda parter internt och externt
- Utveckling och underhåll av analysmetoder och -modeller

Din utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleexamen inom samhällsplanering, statistik/matematik eller motsvarande utbildning med relevant inriktning. Du har minst tre års erfarenhet av liknande arbete där vi ser erfarenhet av att formulera analysbehov och granska komplexa trafikanalyser som en förutsättning, likväl som erfarenhet av arbete med trafikprognos-/simuleringsprogram. Du har kunskap om resande och de förutsättningar som påverkar resandet och har god kännedom om Stockholmsregionens infrastruktur och kollektivtrafik.

Som person är du utåtriktad och har lätt för att skapa kontakt med andra, då denna roll ställer krav på aktivt deltagande i projektens fortskridande parallellt med kontinuerlig uppföljning av analys-arbetet. Du är kommunikativ, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och kan förmedla analys-resultat på ett pedagogiskt sätt med hänsyn till mottagarens förutsättningar och behov. Vidare är du strukturerad, noggrann och trivs med analytiskt och administrativt arbete. Vi tror att du är nyfiken och har förmåga att initiera och driva utveckling inom trafikanalysområdet.

Det här är en tjänst för dig som vill vara med om att bygga upp morgondagens kollektivtrafik där ditt arbete kommer att vara en del av stockholmarnas vardag!

Information och ansökan
I den här rekrytering samarbetar vi med ProAstri. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christina Carnrot Lempke på tfn: 0733-36 80 90.

Fackliga kontaktpersoner för SACO är Martin Lindahl, tfn: 08-686 4012 och för Vision (SKTF) Arne Grundberg, tfn: 08-686 1888.

Ansök och bifoga ditt CV på sl.se/jobb.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Trafikplanerare, offentlig förvaltningVillkor

Arbetstidvaraktighet:
Dag
,
Heltid
,
Tillsvidareanställning

Arbetsplats

Arbetsplats:
AB Storstockholms Lokaltrafik
Hemsida:
http://www.sl.se

Ansökan

Webbplats:
http://web101.reachmee.com/I003/sl/se/iframeWrapper.htm?rmpage=job&rmjob=778%26pp%3D12


Senaste inkomna jobb