Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonom med inriktning kassa och redovisning

Om tjänsten

Härryda kommun ligger tio minuters bilfärd in i landet från centrala Göteborg. Vi är ca 36 200 invånare och befolkningen ökar stadigt. Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. Landvetter flygplats ligger mitt i kommunen. Centralorten är Mölnlycke med mycket bra kommunikationer. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 2 700 personer. Kommunen omsätter 2,2 miljarder kronor. Härryda kommun har en politisk organisation där kommunstyrelsen är ansvarig nämnd för all verksamhet. Valet av organisation syftar bland annat till att utveckla demokratin och skapa en helhetssyn.

Ekonomi- och upphandlingsfunktionen handlägger redovisning, budget, uppföljning, upphandling och finanshantering för hela kommunen. Tjänsten är placerad på kommunens ekonomi- och upphandlingsfunktion.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten ingår i ett team i redovisningsenheten som arbetar med kassa, leverantörsreskontra, kundreskontra, kravverksamhet, systemförvaltning samt övrig redovisning och uppföljning.
Huvudsakliga arbetsuppgifter för ekonomtjänsten är:
• Ansvara för och hantera kommunens löpande in- och utbetalningar
• Momsrutiner och momsredovisning
• Rutiner och hantering av kommunens kontanthantering
• Upprättande av kommunens likviditetsrapport
• Internkontroll
• Projekt- och utvecklingsarbete inom ansvarsområdet

Arbetet bedrivs i nära samarbete med ekonomi- och upphandlingsfunktionen. Utveckling av rutiner inom tjänstens område pågår. Härryda kommun använder ekonomisystemet Raindance och debiteringssystemet Future. Ekonomiuppföljning sker i QlikView.

KVALIFIKATIONER
Högskoleutbildning. Erfarenhet av kommunalt ekonomiadministrativt arbete är önskvärd. Du har ett genuint intresse för bokföring, redovisning och ekonomifrågor. Du är noggrann, strukturerad, analytisk, och flexibel samt ha en gott bemötande. Du har lätt för att samarbeta men även arbeta självständigt samt gillar nya utmaningar.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

EkonomiassistentVillkor

Varaktighet och arbetstid:
3 - 6 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Vikariat under perioden: januari-augusti 2015
Tidsbegränsad anställning
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Härryda kommun, Sektorn för administrativt stöd
Hemsida:
http://www.harryda.se

Ansökan

Referens:
A434476
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=aef7d568-1a05-44bc-a977-d155bbc1d230&TK=b76e3764-de69-4c73-8129-c09d71f913d3
Sista ansökningsdag:
2014-12-09


Senaste inkomna jobb