Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonomiadministratör

Om tjänsten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.Ekonomienheten utvecklar och förvaltar den ekonomiadministrativa processen samt tillhandahåller och underhåller universitetets ekonomisystem samt ansvarar för dess långsiktiga utveckling.

Ekonomienheten erbjuder service och expertstöd till institutioner och enheter. Du kan läsa mer om våra ansvarsområden och arbetsuppgifter på vår hemsida www.ea.umu.se

Vi söker nu en

EKONOMIADMINISTRATÖR, heltid 12 månader

Vårt uppdrag utökas med nya arbetsuppgifter och vi söker därför en ekonomiadministratör.

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör vid Ekonomienheten består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att medverka i redovisningsprocessen. Detta innebär att du arbetar med leverantörs- och kundfakturahantering, inkasso, reskontra, bokföring, avstämningar samt kundstöd. I uppdraget ingår också ett konsultuppdrag till en av våra förvaltningsenheter vilket innebär att du medverkar i upprättande av budget, löpande budgetuppföljning samt bokslutsarbete. I övrigt består arbetet av vanligt förekommande uppgifter inom en större ekonomiavdelning.


Kompetenskrav
Vi vill att du har minst gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande samt några års erfarenhet av arbete vid större ekonomiavdelning.

Vi söker dig som är strukturerad och har en mycket god förmåga att organisera, planera och prioritera mellan arbetsuppgifter. Du är också ansvarstagande och noggrann. Vidare så har du ett serviceinriktat förhållningssätt, en god samarbetsförmåga och lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och situationer. Arbetet är i hög grad självständigt och du planerar arbetet utifrån givna tidpunkter. Du bör ha goda kunskaper i Excel och förstå den ekonomiadministrativa processen.

Meriterande är god kännedom om statliga regler inom ekonomiområdet och universitetets interna regelverk.Övrigt
Tillträde den 1 februari eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 12 månader.

Ansökan ska vara inne senast 2017-12-08.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Tillträde enligt överenskommelse. Närmare upplysningar lämnas av biträdande enhetschef Kristina Strindlund, tel 090-786 6961 eller e-post kristina.strindlund@umu.se.Facklig information lämnas av SACO, 090-786 5365, SEKO civil, 090-786 5296 samt ST 090-786 5431.

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

EkonomiassistentVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: 1 februari eller enligt överenskommelse
Visstidsanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Ansökan

Referens:
AN 2.2.1-2029-17
Webbplats:
https://umu.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:178299/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2017-12-08


Senaste inkomna jobb