Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonom

Om tjänsten

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 41 000 studenter, 6 500 anställda och en omsättning på 6 miljarder kronor.Tillsvidareanställning med tillträde snarast, sex månaders provanställning tillämpas.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (http://www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade bl.a. på cancer, diabetes och molekylär diagnostik. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera närmare samarbete mellan kliniska och prekliniska forskare. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, bioinformatik, patologi, tumörbiologi samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för klinisk genetik, immunologi och patologi-cytologi vid Akademiska sjukhuset, Uppsala. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskaplig fakultet. Institutionen omsätter ca 277 mkr och har ca 340 personer i sin arbetsstyrka, varav ca 90 är doktorander.Arbetsuppgifter: Till vårt arbetslag söker vi dig som kan ansvara för handläggning av externa medel inklusive EU projekt vid institutionen. Du kommer att ge service och vara stöd till forskare i ekonomifrågor från bidragsansökan till återredovisning.Arbetet innefattar ekonomiadministrativt arbete såsom bokslut, budget, löpande redovisning, hantering av olika slags forskningskontrakt samt ansvar för att finansiell uppföljning, analys och prognos av forskargruppernas ekonomi utförs. Arbetet innebär tät kontakt med forskare och bidragsgivare. Arbetet leds av ekonomisamordnaren.Kvalifikationskrav: Högskoleexamen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Erfarenhet av budget och uppföljningsarbete, goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt mycket god datorvana är ett krav. God samarbetsförmåga, självständighet, serviceinriktad, initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt är mycket viktiga egenskaper för denna anställning.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Önskvärt och/eller meriterande: Erfarenhet av tidigare ekonomiadministrativt arbete vid högskola/universitet. Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance vid Uppsala universitet är meriterande. Kännedom om EU-rapportering värderas högt.Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.Upplysningar om anställningen lämnas av ekonomisamordnare Birgitta Gustafsson, e-post: birgitta.gustafsson@igp.uu.se.Välkommen med din ansökan senast den 31 december 2014, UFV-PA 2014/3303. Klicka på länken nedan för att komma till ansökningsformuläret. 

Ekonom

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

EkonomikontoristVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%
tillsvidareanställning
Lön:
fast lön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Ansökan

Referens:
UFV-PA 2014/3303
Webbplats:
http://uu.mynetworkglobal.com/what:login/jobID:48054/where:1/
Sista ansökningsdag:
2014-12-31


Senaste inkomna jobb