Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ränteförvaltare till Kammarkollegiets kapitalförvaltning

Om tjänsten

Avdelningen för Kapitalförvaltning, Kammarkollegiet, Stockholm
Kammarkollegiets avdelning för kapitalförvaltning förvaltar kapital och utför kringtjänster inom kapitalförvaltning (avkastning- och riskanalys, värdepappersadministration och ekonomiadministrativa tjänster) åt ca 400 stiftelser och fonder inom det statliga och kyrkliga området. Avdelningen har idag 33 medarbetare.

Räntegruppen består av fyra medarbetare som ansvarar för ränteförvaltning av kunders förmögenhet (totalt 205 miljarder kronor) i fonder och genom diskretionära förvaltningsuppdrag. Kapitalförvaltningen har en modern systemmiljö som underlättar ett professionellt förvaltningsarbete. Eftersom en av våra portföljförvaltare kommer att vara föräldraledig söker vi nu en ersättare under perioden 2019-05-01 till och med 2020-04-30.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en del av Kammarkollegiets räntegrupp och delta i det löpande förvaltningsarbetet. Vi arbetar i hög utsträckning som ett team där du blir en av medlemmarna, men du kommer också att ha ett eget huvudsakligt ansvar för förvaltning av räntegruppens program för värdepappersutlåning. Vi arbetar i systemen SimCorp Dimension och Bloomberg. Andra viktiga uppgifter är att genomföra transaktioner i marknaden och du kommer också att ha löpande kundkontakter. Eftersom vi är en liten organisation är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt till olika arbetsuppgifter.

Är du vår framtida kollega?
Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område och ett intresse för finansiella marknader och makroekonomisk analys. Du är van användare av Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av räntemarknaden eller närliggande områden.

Som person är du analytisk, strukturerad, prestigelös, lyhörd och drivande. Du tycker om att arbeta i en liten förvaltningsgrupp samt uppskattar kundkontakter. Vi söker en lagspelare som är hjälpsam mot såväl kunder som arbetskollegor. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kammarkollegiet tillämpar individuell lönesättning.

Anställningens omfattning
Vikariat under perioden 2019-05-01 -2020-04-30

Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.kammarkollegiet.se/karriär, inklusive CV och personligt brev, senast den 22 februari 2019. Märk din ansökan med dnr 2.2.2-1428-19. 


Kontaktpersoner

Jörgen Carlberg, Räntechef, 08-700 07 22
Karin Edstrand, Saco-S, telefon 08-700 08 48
Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

http://www.kammarkollegiet.se


Kammarkollegiet – en myndighet utöver det vanliga. Vi fungerar som kapitalförvaltare, försäkringsbolag, upphandlare och juridisk byrå för statsförvaltningen med över 35 olika uppdrag från riksdag och regering. Även allmänna arvsfonden finns hos oss. Trots uppdragens variation har de gemensamt att det krävs både bredd och spetskompetens för att utföra dem. På Kammarkollegiet arbetar cirka 270 personer – framför allt jurister, ekonomer och kvalificerade handläggare. Myndigheten finns i Stockholm och Karlstad.

RänteanalytikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kammarkollegiet
Hemsida:
http://www.kammarkollegiet.se

Ansökan

Webbplats:
http://web103.reachmee.com/ext/I009/977/main?site=6&validator=7247981ed1348085a2a82df3dad0be94&lang=SE&rmpage=job&rmjob=189
Sista ansökningsdag:
2019-02-22


Senaste inkomna jobb