Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Strateg översiktsplanering

Om tjänsten

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Vi är 76 000 Luleåbor och växer.

Luleå kommun är i ett spännande och expansivt skede, där bland annat två nya förvaltningar och ett nytt kontor inom Kommunledningsförvaltningen kommer startas. Arbetet med kommunens nya översiktsplan och målet 10 000 nya Luleåbor har lett till ett behov av att utveckla samhällsbyggnadsprocessen så att den blir tydligare, effektivare och mer strategisk.

Ett samhällsutvecklingskontor bildas den 1 januari 2015 under kommunledningsförvaltningen. Kontoret ska vara kommunstyrelsens stöd för helhet och hållbarhet i samhällsbygget. I samhällsutvecklingskontorets uppdrag ingår exempelvis folkhälsa, demokratiutveckling, klimatfrågor, naturvård och samhällsekonomi. Uppdraget innefattar också strategisk samhällsplanering som stads- och landsbygdsutveckling, trafik- och infrastrukturplanering samt övergripande mark, bostads- och fastighetsfrågor. Alla dessa frågor ingår i kommunens översiktsplan, vilken samordnas av kontoret. Översiktsplanen är kommunfullmäktiges styrande dokument för samhällsutvecklingen och består av riktningar och sex program till Vision Luleå 2050.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som samhällsstrateg inom området översiktsplanering kommer du att arbeta med översiktsplanesamordning, övergripande samhällsplanering och strategisk mark-, fastighets- och bostadsförsörjning. I uppdraget ingår följande arbetsuppgifter:

• Bevaka utvecklingen inom området ur ett lokalt, regionalt, nationellt och internationellt perspektiv. Utifrån detta ska du verka för att värden säkras långsiktigt samt kontinuerligt identifiera behov av utredningar och långsiktiga strategier.
• Bereda, utreda och konsekvensbeskriva idéer, ärenden och inledande studier inom området samt samordna berednings- eller andra nätverk.
• Utveckla arbetssätt för översiktplaneringen (riktningar och program till Vision Luleå 2050) och samordna planering och uppföljning av översiktsplanen på kort och lång sikt.
• Skapa och underhålla relationer och samverkan med andra aktörer i samhället.
• Delta i processer inom området samt fungera som kunskapsstöd.
• Bereda remisser och motioner.
• Bevaka och söka extern finansiering.


KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har akademisk examen som arkitekt, landskapsarkitekt, civilingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Du har dokumenterad erfarenhet av översiktsplanering samt av att på strategisk nivå arbeta med samhällsplanering.
• Du har erfarenhet av att leda projekt.
• Du har erfarenhet av processorienterade arbetssätt.
• Du är intresserad av och kunnig om frågor som rör socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar samhällsbyggnad, dessutom har du arbetat med dessa frågor i någon form.
• Kännedom om Luleå kommuns visions- och översiktsplanearbete är meriterande..
• Du har erfarenhet av beredning och kvalitetssäkring av underlag och beslut
• Du har förmåga till strategiskt tänkande samt är strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt. Du är handlingskraftig, drivande och åstadkommer resultat. Du har förmåga att skapa förtroende och goda yrkesmässiga kontakter
• Du har vana att arbeta i en politiskt styrd organisation
• Du har god kommunikativ förmåga både i tal och i skrift samt har goda kunskaper i engelska.


ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, tillämpar rökfri arbetstid och stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-704 704.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Civilingenjör, organisationsutvecklingVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Lön:
Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Luleå kommun, Samhällsutvecklingskontoret

Ansökan

Referens:
A433138
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=c54fdd97-6fce-42f9-a15c-b36245d82cac&TK=d5ace33e-0f5f-4063-ab28-32fd25a1b7c0
Sista ansökningsdag:
2014-12-09


Senaste inkomna jobb