Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Avdelningschef Installationsverksamhet– Vattenfall Services

Om tjänsten

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi expanderar och förstärker nu vår kompetens och kapacitet inom installations- och lågspänningsområdet genom förvärv av Dalenbergs El & Maskinteknik, vilket blir ett helägt dotterbolag inom affärsområdet Installationstjänster.

Till detta nya segment söker vi nu dig som vill vara med på resan att bygga upp verksamheten. Inom segmentet ska vi utföra små och stora projekt inom installationstjänster av elektrisk utrustning med lågspänning. Det kan handla om privatpersoner som behöver hjälp med att montera vägguttag, solceller, laddboxar och så vidare, till industrier som har behov av elektriska installationer, allt från montering av belysning och vägguttag till kompletta maskininstallationer.

Ramarna för verksamheten får du, men innehållet utvecklar du själv. Du hör själv att vi behöver en driven och initiativrik person med entreprenöriell ådra. Möjligheterna är nämligen precis vad du gör dem till. Låter det som en utmaning som passar dig? Är du ledare och har erfarenhet från elinstallationsföretag? Då kanske du är precis den vi söker!

Din roll som avdelningschef
Ditt fokus initialt är att först och främst rekrytera medarbetare för själva verksamheten, samt leda befintlig personal. Inom Vattenfall Services har vi kunden i fokus och vi tycker om när kunderna ställer krav på oss. Därför är samverkan med andra avdelningar och affärsområden inom Vattenfall avgörande för att lyckas nå en önskad position på marknaden.

Som avdelningschef har du ansvar för den dagliga verksamheten med befogenheter ur såväl teknisk, kvalitets-, miljö-, arbetsmiljömässig, administrativ som ekonomisk synvinkel. Du rapporterar till affärsområdeschefen och är med i affärsområdets ledningsgrupp.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:
• Personal- och resursplanering
• Ekonomi; arbeta med budget, resultat- och verksamhetsuppföljning och analys av verksamheten
• Kundkontakt och utveckling av befintliga och nya affärer
• Vara delaktig i upphandlingar, arbeta med anbud och avtalshantering

Medarbetarna är stationerade på ett flertal orter i Västra Götaland och det är en ständig utmaning i att leda på distans och samtidigt vara en närvarande chef.

Dina kvalifikationer som avdelningschef
Vi söker dig som har relevant utbildning med inriktning el. Du har minst några års erfarenhet från liknande tjänst inom branschen. Kanske är du eller har varit servicechef på exempelvis ett elinstallationsföretag. Det är meriterande för tjänsten om du har ESA14, Heta Arbeten och allmän behörighet.

Du är en erfaren ledare med förmåga att motivera, skapa engagemang och delaktighet och du ser till att medarbetarna får förtroendet och de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du finns nära verksamheten, du stöttar, sätter upp mål och följer upp. Du har intresse för och förstår och tillämpar affärsmässiga principer och fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Eftersom verksamheten är under uppbyggnad så är det viktigt, för att lyckas i rollen, att du har god samarbetsförmåga, ett starkt driv, får saker att hända och att du har idéer och ett nytänkande som du omsätter i praktiken för att nå resultat. Arbetet kräver att du kan prioritera och hålla god ordning och reda. Du talar och skriver svenska obehindrat och har B-körkort och möjlighet att resa i tjänsten

Frågor
Rekryterande chef Daniel Gamst, telefon 0722-09 34 14
Rekryterare AnnaKarin Jungerfelt, telefon 0724-52 07 89

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 augusti!

Vattenfall Services är ett av Sveriges ledande företag inom underhåll och byggnation av el- och energianläggningar. Vi utför även drift och underhåll av kraftanläggningar för el- och värmeproduktion, genomför underhållsarbete åt industrikunder och erbjuder tjänster inom belysning, energieffektivisering och mätning. Våra drygt 1800 medarbetare finns på ett 90-tal orter i Sverige. Bland våra kunder finns nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. Läs mer på www.vattenfallservices.se

Följ oss gärna!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – vattenfallservices

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

KvalitetssamordnareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
VATTENFALL AB

Ansökan

Webbplats:
http://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/jobb/lediga-jobb/ansokan?newms=ap&id=105623&aid=16223
Sista ansökningsdag:
2018-08-31


Senaste inkomna jobb