Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Koordinator till sektionen ensamkommande barn

Om tjänsten

Huddinge kommun omfattar både vackra natur- och friluftsområden och storstadens bekvämligheter. Här finns bostäder och arbetsplatser där människor kan utvecklas och må bra. Huddinge kommun kännetecknas av mångfald, omtanke och stark framåtanda. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för alla som bor och arbetar här.

Tillsvidare. En tjänst, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Enhetsbeskrivning
För att möta behovet av den kraftiga ökningen av antalet ensamkommande barn som kommer till Huddinge kommun skapas 1 januari 2016 en egen sektion för ensamkommande barn som ryms inom social-och äldreomsorgsförvaltningens individ- och familjeomsorg. I sektionen finns en enhet som utreder barnens behov och följer upp insatser samt en enhet som erbjuder boende. Idag består enheten av en enhetschef, en gruppledare, sju socialsekreterare, två familjehemssekreterare samt administratör. Enheten kommer under hösten 2015 att förstärkas med ytterligare tio socialsekreterare och en familjehemssekreterare.


-

Om arbetet
Tjänsten som koordinator är ny och har skapats utifrån det kraftigt ökade inflödet av barn. Arbetsuppifterna handlar om att vara kontaktperson för frågor både mellan förvaltningar och med andra myndigheter utåt. Det handlar också om att ta tillvara på de goda initativ som kommer från bl.a. medborgare och organisationer för en gemensam kraftsamling kring de utmaningar vi står inför då det kommer ett stort antal barn samtidigt. Du ska också ansvara för arbetet med att söka lämpliga lokaler. Du ska söka nya aktörer för dialog kring boenden. Tjänsten innebär också omvärldsbevakning och att du är uppdaterad på förändringar inom gällande lagstiftning. Du ska också vara den sammanhållande kraften vid uppstart av nya boenden i kommunal regi. Avtalsfrågor är också en av dina arbetsuppgifter samt att svara på remisser. Du bör vara insatt i upphandlingsfrågor. Du är generellt ett stöd till IFO-chef och sektionchef i arbetet med att fullgöra uppdraget för ensamkommande barn och unga. Självklart får du också ett gott stöd från chefer och andra inom organisationen för att kunna fullgöra ditt uppdrag.


Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av kommunal verksamhet och har god kännedom om kommunens organisation. Du har adekvat akademisk utbildning som bedöms lämplig för uppdraget. Erfarenhet inom området ensamkommande barn och unga är ett krav. Det krävs god förmåga och vilja till samverkan med andra aktörer, såväl internt som externt. God kommunikationsförmåga i tal och skrift är viktigt. I och med att många stora och små frågor ibland behöver lösas snabbt är det viktigt med handlingskraft och flexibilitet. Förmåga att prioritera och jobba med olika frågor parallellt värderas också.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

KvalitetssamordnareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
TIllsvidare. En tjänst, heltid.
Tillträde enligt överenskommelse
Lön:
Fast lön.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Huddinge kommun
Hemsida:
www.huddinge.se

Ansökan

Referens:
SÄF:2015:369
Webbplats:
http://jobb.huddinge.se/ExternwebbV2/Personligt/EW2PageLoggaIn.aspx
Sista ansökningsdag:
2015-12-14
Övrigt:
Följ länken nedan


Senaste inkomna jobb