Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/includes/_connect.php on line 3  Jobbannons: Analytiker med fokus på långsiktig förmågeutveckling i Stockholm
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Analytiker med fokus på långsiktig förmågeutveckling

Om tjänsten

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Enheten för strategisk analys ansvarar för myndighetens centrala analysprocess som i samverkan med myndigheter, kommuner, regioner, organisationer och företag identifierar och analyserar sådana sårbarheter, hot och risker i samhället som kan anses vara särskilt allvarliga såväl på kort som på lång sikt.

Enheten ansvarar även för att områdesvis och på övergripande samhällsnivå följa upp och utvärdera samhällets krisberedskap och civilt försvar samt att föreslå åtgärder för ökad beredskap.

De strategiska underlagen som utformas på enheten ligger till grund för inriktningar av ekonomisk styrning, regelstyrning och kunskapsstyrning avseende krisberedskap och civilt försvar. En av enhetens mest centrala leveranser är den nationella risk- och förmågebedömningen (NRFB).

Nu söker vi en analytiker med långsiktig förmågeutveckling inom krisberedskap och civilt försvar som en av huvuduppgifterna. Är du vår nästa kollega?

Dina arbetsuppgifter
Som analytiker tar du fram analysunderlag som ska ligga till grund för inriktning av samhällets och MSB:s arbete med krisberedskap och civilt försvar. Detta gör du genom att du metodiskt inhämtar, bearbetar och analyserar data och information samt drar relevanta och tydliga slutsatser som stöd för olika beslutsfattare. Som delar i detta ingår att kunna identifiera och analysera förmågan inom samhällets krisberedskap och civilt försvar samt identifiera behov av åtgärder för ökad beredskapsförmåga. Arbetet innebär nära samverkan med kollegor inom MSB och med aktörer utanför myndigheten. Även deltagande och utbyten i internationella nätverk förekommer. Arbetet ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

En prioriterad uppgift för enheten är långsiktig förmågeutveckling inom krisberedskap och civilt försvar. I din roll som analytiker kommer du att delta i enhetens samtliga arbetsområden men en av dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara metodutveckling, implementering och genomförande av en arbetsprocess för långsiktig förmågeutveckling inom krisberedskap och civilt försvar, med målsättningen att integrera ett långsiktigt perspektiv i beredskapsplaneringsprocessen.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete inom analys- och utredning inom området krisberedskap eller civilt försvar. Du har en god förmåga att göra analyser utifrån omfattande material och komplexa frågeställningar. Det är dessutom meriterande om

- du har erfarenhet från metod- och processutveckling,
- du har arbetat inom offentlig förvaltning,
- du har erfarenhet från arbete med långsiktig verksamhets- eller samhällsutveckling, samt om
- du har erfarenhet av hot- och riskbedömning, exempelvis i form av scenarioanalys.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en driven person som är kreativ och initiativrik men samtidigt prestigelös. Eftersom arbetet medför både interna och externa kontakter kommer vi att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är bra på att samarbeta och värdesätter kunskapsutbyte med andra för att nå goda resultat.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Myndigheten tillämpar provanställning.  Anställningsstart enligt överenskommelse.

Svenskt medborgarskap
Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du få mer information?
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschefen Magnus Winehav, analytikern Jim Kronhamn eller analytikern Fredrik Lundgren. Facklig företrädare är Vendela Dobson Saco-S, Ingrid Krook ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Ansökan
Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 8 september 2019, märkt med referensnummer 2019/173. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är allmänna handlingar och kan därför komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du skickar in din ansökan, märkt med referensnummer 2019/173, via papperspost till adressen: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Box 599, 101 31 Stockholm.

I rekryteringsprocessen kan arbetsprov komma att genomföras.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

VerksamhetsanalytikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
Provanställning t.o.m.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Ansökan

Referens:
2019/173
Webbplats:
https://msb.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:282251/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2019-09-08


Senaste inkomna jobb